Колкото повече дни минават, за съжаление, песимизмът започва да ни

...
Колкото повече дни минават, за съжаление, песимизмът започва да ни
Коментари Харесай

Кметът на Перник за търсетено на Сашко: Песимизмът започва да ни обзема

„ Колкото повече дни минават, за жалост, скептицизмът стартира да ни обзема ”. Това сподели вбе ефора на NOVA кметът на Перник Станислав Владимиров.
Прочетете още
Той удостовери, че в търсенето са се присъединили чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са профилирани в региона на аутизма. „ И ловци се включиха още първия ден. Много ловци имат камери, които изпращат фотосите на техните телефони ”, сподели още градоначалникът на Перник. По думите му са били обходени безусловно всички места, на които предполагали, че може да е 12-годишният Александър.

Станислав Владимиров разкри, че сега има съвещание в ОДМВР – Перник, където се разисква по какъв начин да продължи издирвателната акция.

Междувременно доктор Боряна Алексиева, майка на 12-годишно дете аутизъм, съобщи, че пред медията, че аутистите не осъзнават рисковете на открито. 

„ Опасността не съставлява за тях това, което за нас. Те са извънредно уязвими и нежни. Да, сега доста положителни хора търсят Александър на открито, само че има и доста неприятни. Силно се надявам обстановката да приключи добре и Сашко да е намерил храна и вода ”, поясни тя. 

Като родител на дете в сходно положение, Алексиева показа, че и тя е губила детето си на открито.

„ Когато беше на 7 години, го изгубих в търговски център. Реагирах мигновено. Извиках защитата, с цел да затворят мола. Понякога децата с аутизъм колкото са смели, толкоз са и безразсъдни ”, показа дамата.

По думите й Сашко е високо работещ аутист. Тоест той има построени привички и може да приказва, затова би могъл да си помогне, с цел да оцелее. Боряна Алексиева засегна и тематиката, че страната не поддържа и не оказва помощ задоволително на фамилиите, които отглеждат деца аутисти.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР