Колкото по-високо преспи сняг, толкова по-щастливи деца... и тъжни шофьори.

...
Колкото по-високо преспи сняг, толкова по-щастливи деца... и тъжни шофьори.
Коментари Харесай

Монтьор даде най-добрите съвети за шофиране през зимата

Колкото по-високо преспи сняг, толкоз по-щастливи деца... и тъжни водачи. Представяме ви 16 съвета за бързо и елементарно разчистване на колата от снега и леда, както и за нейното поддържане през студените зимни дни.

7 трика за елементарно разчистване на сняг и лед от прозорците и огледалата за назад виждане

Повдигнете чистачките на автомобила и ги оставете по този начин за една нощ, с цел да не залепнат за предното стъкло.

За да предотвратите замръзване на прозорците, смесете 3 елементи оцет и 1 част вода. Впръскайте разтвора върху предното стъкло и го оставете да работи за една нощ. На сутринта още веднъж би трябвало да премахнете снега, само че този път ще бъде доста по-лесно.

Суха забрадка и алкохол ще ви помогне да изчистите снега от прозорците доста по-бързо.

Съществува и различен елементарен метод за попречване на заледяването на предното стъкло. Поставете остаряла постеля или пълен плат върху прозореца. Пъхнете го под чистачките и го оставете за една нощ. Не забравяйте, че е най-добре да вършиме това при внезапни промени на температурата или по време на изобилен снеговалеж.

Ако не разполагате със стъргалка за лед на разположение, постоянно може да употребявате твърда шпатула. Най-добре е да избягвате метал, защото съществува заплаха от увреждане на повърхността.

Обикновените найлонови торбички могат да предпазят огледалото за назад виждане от замръзване през нощта.

Ако паркирате колата с " лице " на изток, утринното слънце може да помогне за разтопяване на леда и по този метод да улесни нейното разчистване.

4 метода да отбраните ключалките и вратите от замръзване

Обикновен дезинфектант за ръце е кадърен да помогне за отваряне на замразените порти и ключалки на автомобила.

Също по този начин може за загреете ключ благодарение на запалка, след което деликатно да го поставите в заледената брава.

Като превантивна мярка напръскайте ключа с WD-40.

За да отворите замразена врата, е нужно да я натиснете. Друг метод е да употребявате топла вода (да не бъде гореща) или примес за топене.

2 трика, с цел да отбраните огледалата отвътре

Използвайте котешка тоалетна, с цел да предотвратите замъгляването на прозорците, като дружно с това абсорбирате влагата и миризмите. Може да изсипете дребна част от нея в чорап и да го скриете някъде в колата.
Задължително направете това преди да пуснете парното в колата
Всеки път, когато се качите във вашия автомобил и запалите неговия мотор, вие застрашавате освен своето здраве, само че и това на околн...

Крем за бръснене ще ви помогне да почистите вътрешната страна на прозорците и да ги предпазите от замъгляване. Нанесете малко количество от него върху стъклото, след което го избършете със суха забрадка.

3 съвета за пускане на автомобила в най-суровата зима

Ако очаквате тежко студено време, деликатно извадете акумулатора от колата си и го приберете вкъщи за една нощ.

Ако автомобилът не желае да започва в продължение на 15-20 секунди, пробвайте следното: завъртете ключа в начално състояние и дайте на акумулатора 2-минутна отмора. След това пробвайте да запалите колата още веднъж. Не повтаряйте процеса доста пъти, защото може да влошите положението на акумулатора.

Подаването на ток със силови кабели е един от най-хубавите способи за пускане на автомобила, по тази причина постоянно разполагайте с тях на разположение. За да дадете опция на акумулатора да се възвърне и да се върне в първичното си положение, моторът би трябвало да работи в продължение на час.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР