Колкото по-скоро се разпусне това Народно събрание (НС), толкова по-добре

...
Колкото по-скоро се разпусне това Народно събрание (НС), толкова по-добре
Коментари Харесай

Костадинов: Колкото по-скоро се разпусне Народното събрание, толкова по-добре

Колкото по-скоро се разпусне това Народно заседание (НС), толкоз по-добре и аз не мога да схвана претекстовете на президента Радев да продължава да бави този собствен декрет, разяснява пред публицисти ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов на въпрос какъв брой още работа би трябвало да свърши Народното събрание и по кое време ще бъде разхлабен. Според него след връщането на третия мандат президентът няма към този момент безусловно никакво нито морално, нито законово съображение да бави.   

Относно Република Северна Македония , Костадинов разяснява, че би трябвало да бъде наложено несъгласие на присъединението на й към Европейски Съюз . Предупреждавахме предходната година за това, че в случай че се вдигне ветото, безконтролно, под непознат напън, ще имаме съществени проблеми, уточни той и добави, че, за жалост, това, което са казвали, се е случило. 

По мотив на предлагането на президента на РСМ Стево Пендаровски да се забрани достъпът на " един евродепутат и няколко други лица от България " до Република Северна Македония, ръководителят на " Възраждане " разяснява, че Пендаровски е човек, който е излъчен от партията, която сега е " главният мотор на антибългарските процеси " в РСМ . По думите на Костадинов, РСМ постоянно е показвала, че когато тръгне в една линия на опълчване с България, е подготвена да стигне до дъно. Големият въпрос е до каква степен може да стигне България, добави той.  

Ние сме съдружници с РСМ в НАТО, т.е. ние сме военни съдружници, въз основата на какво тъкмо решение наш боен съдружник ще постанова вероятно решение за възбрана и то за посещаване на евродепутати, на народни представители, на представители от каквито и да било политически обединения, това съюзническо държание ли е, разяснява водачът на " Възраждане ". Кога ще сложим въпроса пред съвета на външните министри на НАТО, това са вражески дейности, попита още той.

Според Костадинов някой се пробва да вкара България и Северна Македония в руско-украинския сюжет и това се случва не поради наши дейности, а поради нашите бездействия и макар дейностите на България.

На въпрос дали ще отидат на честванията на рождението на Гоце Делчев на 4 февруари в Скопие, водачът на " Възраждане " сподели, че е допустимо да отидат, тъй като постоянно, когато са имали време, са ходили . Сега обстановката при нас е малко по-особена, ние чакаме безусловно всеки миг да се разпусне Народното събрание, не знам докога ще продължим да работим, уточни той. Сега при нас идват и избори, с изключение на всичко друго, допустимо е и да не можем да отидем, сподели още Костадинов.

Той означи, че от " Възраждане " в никакъв случай не възнамеряват своите мероприятия в РСМ според от непознати фактори. Ние не ги вършим, с цел да ядосаме някого или с цел да се харесаме на някого, ние ги вършим, тъй като по този начин считаме, че е редно, уточни Костадинов. Той означи, че всяка година, за жалост, единствено те вървят на 4 май на лобното място на Гоце Делчев край към този момент унищоженото село Баница, покрай град Сяр в Беломорска Македония в Гърция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР