Колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно спиш. А колкото повече знаеш,

...
Колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно спиш. А колкото повече знаеш,
Коментари Харесай

Мартин Нотариуса часове преди разстрела: Спиш по-спокойно, ако знаеш малко

Колкото по-малко знаеш, толкоз по-спокойно спиш. А колкото повече знаеш, толкоз повече пиеш. Този откъс е разгласил във вайбър профила си Мартин Божанов-Нотариуса часове преди да го убият в комплекс в столичния кв. “Горна баня ”. 

Божанов е качил кадър с текста на стори в приложението. На фотографията е Паулу Коелю, посочен като създател на думите. Истинският създател на леко изменените думи е Джон Стайнбек. В оригинал те са: колкото по-малко знаеш, толкоз по-добре се чувстваш.

Божанов е качил сторито след последния си сън. Той се прибрал в дома си в комплекс “Глория палас ” към 19,20 часа и паркирал колата си след бариерата. По това време се сменяла защитата. Негов комшия разхождал кучето си из двора, оповестява 24 часа.

Той чул изстелите и видял по какъв начин Божанов пада на земята. Мъжът се уплашил и незабавно се прибрал. Така не видял килъра.

За него се знае, че е стрелял зад оградата на комплекса. Имаме съмнение за мястото, на което е създадена стрелбата. То е близко. Предполагаме, че е отвън комплекса, посочи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Той добави, че се знае калибърът на оръжието.

По информация на “24 часа ” убиецът е употребил револвер с диаметър 9х19 Parabellum. Макар първо да не улучил Нотариуса, го уцелил с един от идващите си изстрели в главата. Тъй като Божанов се е движел, а е било и мрачно, се счита, че килърът може да е имал бързомерец. Той демонстрира алена точка, в която ще попадне патронът. Вижда я стрелецът през спонтанния мерник, само че не и жертвата. С сходен апарат бе погубен Алексей Петров. Ползването на джаджата би обяснило и по какъв начин патроните не са засегнали колата на Божанов, както и точността в тъмното.

На мястото на убийството е намерено парче от гилза. В началото заблудило криминалистите, че е от малокалибрен патрон, евентуално.22 LR, при който патроните са с диаметър 5,6 мм. За съпоставяне 9х19 Parabellum е 9,01 мм. Открити са и останки от патрони, улучили земята. От главата на мъжа е изваден проектил. Всички улики са били изследвани и по обособени елементи от тях станало ясно какъв е калибърът. Този кушум е характерен с това, че един път проникнал в тялото, се деформира. Затова се налагали обособени елементи, с цел да се разбере какъв е.

Камерите в комплекса не са снимали килъра му, демонстрира първият оглед на записите Ще се търсят и записи от камери на рейсове на градския превоз, които са минавали в околните до убийството часове.

Заради убийството бе анулирано учението за реакция при терористична офанзива на Министерство на вътрешните работи. На място дойде основният секретар на ведомството Живко Коцев, както и градската прокурорка на София Илияна Кирилова и нейните заместници Иво Илиев и Божидара Ганева-Димова.

Ще се ревизират остарели следствия против Божанов, изясни Кирилова. Доколкото знам, Мартин Божанов през годините е бил забавен около делото “Крашевски ”. В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за опасност от негова страна по отношение на магистрати, заяви тя.

В начален стадий на следствието сме. Установяват се очевидци и очевидци. Умоляваме жителите, в случай че разполагат с някаква информация, да ни спомагат, увери Коцев. Имало скъпи очевидци.

Работи се по две версии за убийството. Първата е за спор на персонална основа. Другата е за спор с някого от хората, с който Нотариуса работел. От доста години той е подозиран за крупни имотни и други измами.

Мартин Божанов няма досие, разследван е единствено от публицисти, коментира от Брюксел министър председателят акад. Николай Денков. Той дефинира престъпния случай като образец за неработещата ни правосъдна система. Това е една от аргументите да желаеме да бъде оздравена, да настояваме за правосъдна промяна, сподели министър председателят.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР