Колкото по-голяма е сватбата ви, толкова по-щастлив е бракът. И

...
Колкото по-голяма е сватбата ви, толкова по-щастлив е бракът. И
Коментари Харесай

Бракът ви ще е щастлив, ако имате над 150 гости на сватбата

Колкото по-голяма е сватбата ви, толкоз по-щастлив е бракът.

И не, не го споделяме ние, а учените. Изследователи от Университета на Вирджиния стигнали до забавни резултати в ново изследване. Според тях двойките, вдигнали грандиозна женитба с доста посетители, се радват на по-качествен фамилен живот, за разлика от тези, които са се врекли пред по-малко очевидци.

418 индивида са били следени в продължение на пет години. 41 % от тези, които са имали женитба с доста посетители, декларират, че имат благополучен брак. Докато едвам 28 % от тези, които са се венчали непретенциозно, попадат измежду доволните от брака си.

Дългият лист от посетители на сватбата се оказва индикатор и за качеството на фамилния живот. 40 % от изживелите обилни сватби са с по-висок стандарт на живот, до момента в който фамилиите с 50 или по-малко посетители отбелязва едвам 31 % с висок стандарт на живот.

За да открият какъв е фамилният им живот, откривателите питали участниците за щастието им, връзката, какво мислят за връзките си, могат ли да разчитат един на различен и така нататък Изследването е включвало и променливи като приходи и обучение, които могат да повлияят върху разноските за женитба.

В началото на опита двамата създатели Галена Роадес и Скот Стенли привлекли повече от 1000 участници на възраст сред 18 и 34 години, които имали сериозен сътрудник до себе си. С течение на времето 418 от тях сключили брак.

Едно от вероятните тълкувания на любопитните резултати е, че двойките с повече другари може би получават повече поддръжка и окуражаване в оправянето с провокациите на фамилния живот, споделят учените.

В последна сметка обаче какъв брой посетители ще поканите на сватбата си зависи от толкоз доста други неща и най-много от личното ви разбиране на този толкоз значим миг от живота.

Един необикновен клип, който ще ви разплаче и усмихне по едно и също време

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР