Колкото и да искат опонентите на съдебната реформа да започнем

...
Колкото и да искат опонентите на съдебната реформа да започнем
Коментари Харесай

Йорданова: Създава се ”гъба двойник” на механизма за контрол на главния прокурор

Колкото и да желаят съперниците на правосъдната промяна да стартираме от 0, това няма да се случи. На масата има съответни текстове, мнения на Венецианската комисия и други Има опозиция, само че ще сме настойчиви и ще продължим да разобличаваме погрешните причини. Правната комисия няма да е същата. Министерският съвет още веднъж ще би трябвало да утвърди законопроекта, може да има промени. В дебатите на първо четене може да осмислим някои неща. В хода на предизборната акция дебатът ще продължи. Това съобщи в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " някогашния правосъден министър и сегашен народен представител от " Демократична България " Надежда Йорданова. По думите й неналичието на промяна може да блокира целия ПВУ, влизането ни в Шенген.

" Притеснява ме основаването на отровна гъба двойник на механизма за следствие на основния прокурор в лицето на предлагането, направено от " Възраждане ", уточни Йорданова.

Идеята е шефът на Национална следствена служба да проверява основния прокурор.

" Реформата на прокуратурата е значима, тъй като е значимо да има чувство за правдивост в обществото. Това визира тъканта на обществото, живота на всеки един от нас. Важно е да има чувство за държавност и правосъдната власт да е на мястото си ", уточни Йорданова.

По думите й в 48-мия парламент значителните тематики са били изместени от второстепенни въпроси.

“Беше по-важно да се приготвят идващите избори, с цел да спечелва хаосът и хартията. Лошите ни прогнози са в две направления. Начинът, по който се случиха промените в ИК, събарят още повече доверието в изборния развой и евентуално ще понижи изборната интензивност. Възможен е и безпорядък в края на изборния ден”, добави Йорданова.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР