Колкото харчиш, толкова трябва да изкараш. Правителството трябва да има

...
Колкото харчиш, толкова трябва да изкараш. Правителството трябва да има
Коментари Харесай

Борисов обвини ПП в имитация на ГЕРБ с прикрит партиен кабинет, готов е за среща с Радев

Колкото харчиш, толкоз би трябвало да изкараш. Правителството би трябвало да има остатък в бюджета. Оставихме им 15 милиарда, в този момент те ни оставят по 15 милиарда лв. дълг на година. Това съобщи във Варна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, представен от БГНЕС.

По негови думи 20 държавни управления са взели толкоз дълг, колкото държавното управление на " Продължаваме промяната " за една година.

Той предизвести, че приходите понижават със 700 млн., а разноските се усилват с над 2 милиарда

От своя страна депутатът от ГЕРБ Делян Добрев уточни, че през последните 37 години в България на власт са били 24 държавни управления, като от 1985 година те са изтеглили общо 37 милиарда. За идващите 3 години пък страната ни щяла да изтегли 38 милиарда нов дълг. Това, което направиха " Продължаваме промяната " има последици през идващите години, предизвести той.

" Европейската комисия споделя: резистентност на дълга, резистентен напредък. Устойчивостта на дълга значи не правете повече дълг. Нямате с какво да ги покриете. Втората част на изречението значи, че имате под 1% растеж на Брутният вътрешен продукт, доста сте слаби, с цел да си позволявате да вършиме това, което си разрешават богатите страни. Почнете да работите, с цел да вдигнете Брутният вътрешен продукт ", изясни Борисов и добави, че Европейска комисия ни приканва да бъдем фискално внимателни.

" На езика на Европейска комисия нерешителност значи доста внимавайте. Бъдете внимателни да се харесате на хората ", продължи да прецизира той.
 Николай Денков стана хазаин на диалози за изгорени мостове Обновена
Николай Денков стана хазаин на диалози за изгорени мостове

ГЕРБ и Движение за права и свободи почетоха поканата на Политическа партия за диалози за кабинет

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че съвестта му е чиста, тъй като на тази дата е предизвестил какво ще се случи на българите през идващите години. Той напомни, че и преди две години е предизвестил, че следва безпорядък и тотална рецесия.

Борисов посочи, че Европейска комисия са написали всичко, което България би трябвало да съблюдава, в случай че не желаеме през идващите години да пристигна някой извън, с цел да го направи.

По негови думи са нужни вложения и промени.

" В проекта сме записали едни акумулатори, които не ни правят никаква работа и няма никакви други вложения. Инвестициите стопираха ", изрази страдание той.

Борисов запита къде са автомагистралите, тунелите, язовирите. " Къде има нещо за тези две години? ", недоумява той.

Нашият лозунг за локалните избори би трябвало да бъде: да не допуснем в градовете да се случи, това, което се случи в страната, посочи водачът на ГЕРБ.

За връзките си с президента Румен Радев Борисов съобщи, че не се е се чувал и срещал с президента от години.
 И Борисов след Радев за Политическа партия: Аматьори!
И Борисов след Радев за Политическа партия: Аматьори!

Радев е най-големият мой конкурент, утвърждава водачът на ГЕРБ

" Вкараха ни с тази провокация в пояснителен режим. А ко Радев ме предложения, ще отида да приказвам, тъй като би трябвало да се обсъдят значимите тематики. Нямаше да укривам, в случай че съм се срещнал с него. Правилно е политиците да се приказват. Ако има среща, пръв аз ще я разглася ", безапелационен бе водачът на ГЕРБ. Той акцентира, че неговият политически конкурент е Румен Радев, така сато той е сериозен състезател.

Борисов, представен от Българска национална телевизия, съобщи, че с " Продължаваме промяната " имитират ГЕРБ, само че с затулен партиен кабинет.

" Денков министър председател, пък Киро и Асен министри - представяте ли си го по какъв начин стои това - министър председателят вика шефовете на партията да им се кара " , диви се той.
анкета
След като кабинетът „ Габровски “ не мина?
С втория мандат ще се получи Шанс има единствено с третия мандат Направо да вървим на избори Президентска република звучи все по-добре Нито знам, нито ме интересува
С втория мандат ще се получи

Шанс има единствено с третия мандат

Направо да вървим на избори

Президентска република звучи все по-добре

Нито знам, нито ме интересува

" Предлагат жалки, смешни и неуместни неща, тъй като се пробват да ни имитират, единствено че с затулен партиен кабинет. Със 70 депутати на две партии няма по какъв начин да направиш кабинет, не можеш да си осигуриш кворума. Единственият късмет това да се случи е със следизборен документ, подписан от партиите, които ще го поддържат ", безапелационен бе Борисов.

Относно опцията за трети мандат той съобщи, че е питал дали би приел нова номинация, само че той дал отговор, че не желае да взе участие в кабинет, построен с пазарлъци, а може само да носи отговорност за състава на държавно управление, определен от самия него.

Даниел Митов, който също взе участие в прескоференцията, пък съобщи, че единственото потребно нещо, което Кирил Петков може да направи за България е да вземе да се скрие. 

От своя страна Христо Гаджев увери, че решението на Народното събрание по отношение на по никакъв метод не заплашва България.

По негови думи през последните няколко месеца страната ни се е намирала в черна дупка поради отхвърли си да помогне на Киев.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък на среща с жители в Елин Пелин се възползва от визитата на борисов във варна, с цел да го захапе по обвързвана с града тематика. Информация за изявлението й беше публикувана от пресцентъра на партията.

" Днес Борисов във Варна се изрече по целия конспект от геополитически и вътрешнополитически въпроси, само че не зададе най-важния на седящия до него кмет Портних. А той е: не ви ли е позор да пандизите белодробната болница във Варна , която е единственото профилирано лечебно заведение в Североизточна България ", разяснява Нинова. По думите й медиците не са получавали заплати от 10 месеца, а кметът не реагира. Тя добавя, че 15 заболели от туберкулоза са изпратени по домовете си без лекуване и с заплаха да заразят други.

" Борисов през днешния ден размята още веднъж милиони за самолети. Надпреварват се с Радев кой пръв е одобрил закупуване на самолети и оръжия за Украйна, а 92 000 лева за ток на болничното заведение няма. Кметът на Борисов нехае. Служебният министър на опазването на здравето на Радев нехае. Министерски съвет се прави, че нищо не се е случило. Милиарди за оръжие, а хората да умират по домовете си. Това е закононарушение към българския народ ", остра е Корнелия Нинова.
 Окончателно стопираха тока на Белодробната болница във Варна
Окончателно стопираха тока на Белодробната болница във Варна

Пациентите са изписани и са изпратени по домовете си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР