Колко пъти това изречение ви е събуждало по-бързо и по-добре

...
Колко пъти това изречение ви е събуждало по-бързо и по-добре
Коментари Харесай

Мамо, не искам да ходя на детска градина!

Колко пъти това изречение ви е събуждало по-бързо и по-добре от звъна на часовника заран?
Ако няма някакъв спомагателен проблем, нормално детето не помни нежеланието си незабавно откакто прекрачи прага на стаята в градината и види приятелчетата и играчките си. Но заран, когато постоянно е недоспал и заради това кисел, малчуганът не желае и да чуе за госпожата в дребното учебно заведение и забавните неща, които ще научи там. За никой от разновидностите да накараме детето да заобича детската градина и да върви там, без да плаче, не може да се каже, че е 100 % сполучлив. За сметка на това, сигурно можем да кажем, че кавгите и пердахът са сполучливият методът да убием и дребното му предпочитание.

Търпение и неизменност
Всяка майка се усеща малко или повече отговорна, когато за първи път оставя детето си в детска градина. Дълго стои пред стаята, подготвена незабавно да реагират на детския рев. В някои детски градини даже има специфични стъкла, през които майката може да следи детето си, без то обаче да вижда нея. Първите дни са сложни и за двамата. Прекъсва се една връзка, която е била доста мощна и непрекъсната през последните 2 или 3 години. Образът на разплаканото детско лице може да преследва майката през целия ден и тя да е неспособна да се концентрира върху каквато и да е друга работа. Детето, от своя страна, внезапно попада в напълно нова конюнктура, с нови хора, мебели, храна и навици. Това го плаши и то се усеща нестабилно без майчината протекция. Търпението и постоянството са единственият метод да се свикне с новото състояние. Да заведете детето два дни на градина, а по-късно два дни да си останете дружно у дома, тъй като ви е жалост, може да е отмора за възприятията ви и детските слъзни канали, само че не е добра тактичност. Хубаво е първоначално раздялата да е единствено за половин ден. Така детето привиква с новия режим последователно, на дребни стъпчици. Ако е допустимо, поддържайте контакт по телефона с някоя от учителките на групата. Тя ще ви държи в течение по какъв начин се усеща детето, какво прави и по какъв начин се оправя с новата обстановка.

Разпределение на отговорностите
Често децата демонстрират отвращение да вървят на детска градина, макар че го вършат от доста време. Просто им харесват уикендите у дома с мама и баща или пък по-дългите почивки, прекарани дружно, и не желаят да се връщат в учебното заведение. Разкажете на детето за отговорностите на всеки във вашето семейство. Таткото има задължението да върви на работа и да изкарва пари, майката да стои у дома с по-малкото сестриче, да вземем за пример, да готви вкусни ястия и да поддържа къщата чиста. А отговорността на малчугана е да върви в детската градина, където да учи нови неща и да се забавлява в игри с приятелите. Когато се почувства част от нещо по-голямо, в което вземат участие и другите, детето е по-склонно да промени целите си.

Вариантът на детето
Ако инатът продължава и никакви рационални доводи не съумяват да разрешат обстановката, дано детето предложи собствен вид по какъв начин да се случват нещата. Попитайте го какво би правил, в случай че не върви на детска градина. Ако разновидността е допустим, може даже да експериментирате за известно време с него. Но обезателно разяснете и следствията от това. Например, не желае да върви на детска градина, а единствено на тренировки по хокей. Нужно е обаче да знае, че надали някой тим ще желае в състава си играч, който няма обучение. А в случай че не стартира с детската градина, няма по какъв начин да се запише в по-голямото учебно заведение и надлежно в спортната академия.

Малки хитрости
Децата бързо се успокояват, в случай че схванат, че в детската градина ще се случи нещо занимателно и забавно. За да стане това, може да му позволите да вземе обичаната си играчка, да се похвали с последната си дреха или обувки. На момиченцата, който от дребни са кокетки, може да разрешите да употребяват емайл за устни или стикери за нокти. Възможността да се похвалят пред останалите деца в групата работи като мотор на ентусиазма им.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР