Колко дни може да оцелее човек без храна и вода?

...
Колко дни може да оцелее човек без храна и вода?
Коментари Харесай

Колко може да оцелее човек с консумация на собствените си крайници

Колко дни може да оцелее човек без храна и вода? В най-тежките сюжети ще са нужни близо 14 дни. За толкоз тялото съумява да се дехидратира и да спре да действа обикновено. Важно е да се означи, че въпросният интервал от време важи под избрани условия и не може да се подсигурява за всеки.

Статистиката е направена върху тежкоболни пациенти, поддържани напълно на системи. Практиката е да се понижава изкуствената помощ, позволявайки последователно болния да почине, без да изпитва болежка. Обикновено се ползва в случаите на кома, когато потребността от калории и вода са напълно понижени. Активните хора имат доста по-висока условия за битие, надлежно тяхната гибел се форсира фрапантно. Адаптирането на тялото към избрани неналичия разрешава на човек да оцелява, само че единствено с редуцирането на калории. Дълготрайното недояждане или мизеруване притъпява дотам разсъдъка, с цел да се появи нов обществен феномен – канибализмът. Човешкото тяло разполага с близо 80 000 калории в себе си. Представете си, че липсва и подобен източник за набиране на калории. Единствената опция остава консумирането на лични крака. Историята познава такива неприятни случаи, само че въпросът остава: има ли смисъл от сходно деяние като финален вид?

Според учените от университета в Брайтън, консумирането на крака може да избави ситуацията, само че при положение, че бедстващият извърши брилянта работа с ампутирането. Допуска се, че в един крайник се крият близо 7000 – 8000 калории, с които човек може да оцелее почти 3 дни и половина. Следващата стъпка е ампутирането на ръка, която дава спомагателни 2000 калории и още един ден оцеляване. И още веднъж се доближава до безумното недояждане.

Да кажем, че бедстващият хипотетично е идеален хирург и има една здрава ръка, с която да извърши интервенцията, може да се раздели с 70% от белия си дроб, апандесита, жлъчния мехур и вероятно тестисите. Последната фаза (няма какво повече да бъде отстранено от човешкото тяло) са кокалите, при варенето им може да се доставят по 130 калории на литър. И по този начин стигаме до последната трагична част – човешките екстременти. Липсва просвета, която да е пресметнала съществуването на калории в човешките, само че някои перфекционисти са ревизирали, че в мишите боклуци има 10% наличие на калории.

И тук не би трябвало да се не помни, че безвредната консумация се позволява единствено в случай че наличието е добре непокътнато. След осъществяването на цялостната калкулация ще достигнем до отговора: 10 дни. Загубата на крака понижава и потребността от повече калории. Горните редове крият и една измама! Всичко е една доста сериозна доктрина и се позволява, че операцията се прави в лабораторни условия, изключвайки опцията за инфекции и сериозна загуба на гибел. Колко пълностоен ще бъде животът след сходни операции е напълно друга тематика.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР