Количествата втечнен газ от САЩ ще бъдат достатъчни за месеците

...
Количествата втечнен газ от САЩ ще бъдат достатъчни за месеците
Коментари Харесай

Рибарски: Количествата втечнен газ от САЩ ще бъдат достатъчни за юни и юли

Количествата полутечен газ от Съединени американски щати ще бъдат задоволителни за месеците юни и юли. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание ръководителят на Комисията по енергетика Радослав Рибарски (от ПГ

„ Продължаваме Промяната “) по отношение на оповестените от премиера Кирил Петков контрактувани два танкера с полутечен газ от Съединени американски щати.

Рибарски заяви, че за май имаме резервирани количества газ.

Той посочи, че контрактуваните количества са на по-ниска цена от цената на съветския тръбен газ. По думите на Рибарски контрактуваните количества ще бъдат доставени до Гърция или Турция. „ След като към този момент имаме дати за действителна доставка, ще има непокътнати и слотове на терминалите, на които да бъде разтоварено количеството “, разяснява ръководителят на енергийната комисия. Той увери, че няма да има медиатори и договорът за доставката на въпросните количества към 200 млн. куб. метра ще бъде подписан непосредствено с „ Булгаргаз “ ЕАД.

Не ми е известно с кое комерсиално сдружение „ Булгаргаз “ ще подписа контракт, сподели депутатът. Според него щом съумяват за еднократни доставки да реализират по-ниска цена, то такава ще бъде реализирана и за дълготрайни контракти.

Разглеждат се всички благоприятни условия. Продължават диалозите с Азербайджан за доставка на цялостното количество газ и благоприятни условия за доставка на полутечен газ от други страни, уточни Рибарски.

Не ми е известно с кое комерсиално сдружение „ Булгаргаз “ ще подписа контракт за доставката на полутечен газ от Съединени американски щати. Това са производители от Съединени американски щати, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР