Колективният европейски отговор на руските предложения в сферата на сигурността

...
Колективният европейски отговор на руските предложения в сферата на сигурността
Коментари Харесай

Разговор между глух и ням! Лавров взриви с обида британската си колежка

Колективният европейски отговор на съветските оферти в областта на сигурността може да докара до преустановяване на разговора, съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров след договаряния в Москва с английския първи посланик Лиз Тръс, само че договарянията приключиха без резултат.

Лавров не скри разочарованието си от срещата, като я оприличи на " диалог сред ням и глух ".

Лиз Тръс на собствен ред прикани Русия да предприеме стъпки към деескалация, като изтегли войските си от границата с Украйна.

Тя предизвести, че при вероятно съветско навлизане в прилежащата страна на Москва ще бъдат натрапен наказания и ще бъде блокиран газопроводът " Северен поток 2 ".

В отговор Сергей Лавров подсети, че съветските войски се намират на съветска територия.

" Руските въоръжени сили, за които загатна министърката, и които провокират безпокойствие в Лондон, се намират на личната си територия. За разлика от стотиците и хиляди английски военнослужещи, които се разполагат в Прибалтика. Май през вчерашния ден Борис Джонсън сподели, че би трябвало да бъдат изпратени военнослужещи и в Румъния и България ", язвително отвърна той.

Сергей Лавров сподели още, че може да бъде евакуирана част от личния състав на съветското посолство в Киев, тъй като " може англосаксонците да са намислили нещо, откакто изтеглят дипломатите си ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР