Колективна оставка хвърлиха лекарите от Спешна помощ – Горна Оряховица

...
Колективна оставка хвърлиха лекарите от Спешна помощ – Горна Оряховица
Коментари Харесай

Лекарите от Спешна помощ – Горна Оряховица подадоха колективно молби за напускане

Колективна оставка хвърлиха лекарите от Спешна помощ – Горна Оряховица по време на изключително заседание. Поводът за това извънредно решение е следващото нахлуване на здравно лице по време на работа, случило се при започване на седмицата. Тогава 35-годишна жена от ромски генезис атакува с юмруци фелдшера Наталия Армянова, а още тогава чиновниците в незабавният център обявиха, че обмислят групова оставка.

„ Не се усещам предпазена и пристигам със боязън на работа. А да не приказваме когато се подаде някакъв адрес изключително нощно време и потеглям единствено с водач, с какъв боязън потеглям, тъй като не знам там какво ме чака и дали ще се върна “, съобщи Стела Маркова – медицински фелдшер пред Нова телевизия.

Сред първите подали молба за овакантяване е и старши фелдшерът на отделението Иван Шишков. „ Вече не се усещаме предпазени тука, психическият тормоз е доста огромен и към този момент не устояваме на този тормоз душевен. Жалко, че оставяме такова огромно население към 60 000 без здравно обслужване поради такива случаи, които в последно време доста зачестиха “, сподели той.

Служителите, които през днешния ден подадоха молби за овакантяване в идващият месец ще създават предупреждения, което значи, че в края на февруари няма да има задоволително екипи, които да поемат незабавните случаи в Горна Оряховица и няколко прилежащи общини.

„ Февруари месец ще бъде сериозно и проблематично, в случай че не размислят сътрудниците. Пациентите ще чакат, когато единственият екип, който остане на работа, когато успее да ги обслужи, няма от къде да взема други. Тука е един район към 80 000 индивида “, съобщи Валентина Хаджирадева, шеф на ЦСМП – Велико Търново.

Филиалът на ЦСПМ – Горна Оряховица е вторият по величина в област Велико Търново и обслужва пациенти и от общините Лясковец, Стражица, Златарица и Елена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР