Коледни пости, ден 28. През уикенда сварих червен боб, като

...
Коледни пости, ден 28. През уикенда сварих червен боб, като
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 28

Коледни пости, ден 28. През уикенда сварих червен фасул, като концепцията ми бе да го превърнем в яхния. Честно казано, мисля вечно да оставя този вид за вкусни салати, кюфтенца или. За яхния несъмнено не се получи добре.

Приготвих и едни картофки с доста розмарин, мащерка, която към момента съумява да оцелее на терасата, и чесън.



Тези дни ще споделя по какъв начин тъкмо се вършат.

За офиса на моето момче за ден 28 съм подготвила:

Салата айсберг с чери доматчета, поръсена със смляно ленено семе.


Салата айсберг е доста комфортна за офиса. Накъсвам я в кутия, затварям, без да овкусявам, и по този начин си устоя задоволително време. Отделно, в шишенце, както съм споменавала в първите постове, съм подготвила ябълков оцет със сол за подправяне на салатата. Чудесен източник на витамин К, който оказва помощ за здравето на сърцето, костната компактност, възвръща здравето на устната празнина, понижава риска от инфекции.

Лененото семе съдържа доста фибри, протеини, фитоестрогени, аминокиселини, добър източник на омега 3, омега 6, омега 9. Смята се, че с помощта на потребните си субстанции понижава заплахата от диабет и сърдечно съдови проблеми, укрепва имунната система, спомага функционалността на черния дроб, подтиква мързеливите вътрешности.

Сандвич с авокадо и постна майонеза от слънчоглед и нахут.

Намачках авокадото с вилица напряко върху филията.. Но този път заместих част от слънчогледовите семена със сварен нахут. Това я направи с по-плътен, само че пък с по-неутрален усет. Опитайте подобен вид и вие.

Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости. Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР