Коледен Брюксел оживява в светлини и предпразнична суета, гарнирани от

...
Коледен Брюксел оживява в светлини и предпразнична суета, гарнирани от
Коментари Харесай

Коледен Брюксел - много светлина, аромат на гофрети и щастливи хора

Коледен Брюксел оживява в светлини и предпразнична суетност, гарнирани от тълпи туристи, още в края на ноември. 
Още по темата
Само няколко дни след погромите на футболните почитатели, от разрушенията им няма и помен. Тогава по традиция издигат огромната коледна елха на Grand-Place /Гран Плас/, а в краищата на площада са ситуирани и къщичките с питиета и вкусотии. Тук всяка вечер блества светлинно и звуково шоу, което добавя приказната атмосфера в белгийската столица. 

Коледните базари в Брюксел са ситуирани с изключение на на най-големия площад в центъра на града, още на няколко основни места, измежду които и в пространството пред катедралата " Света Екатерина ".

Там е старинната въртележка, а близо до храма е и базарът с виенското колело, където туристите могат да си купят сувенири, да хапнат нещо вкусно и обичайно, като неизменимите гофрети, всекидневно гарнирани с шоколад. Къщички с коледна декорация са ситуирани и в подножието на Черната кула.

Славният Манекен Пис пък тази година е дегизиран като проектант с каска на главата и окичен с коледни гирлянди, само че макар че признакът на Брюксел е мъчно отличим облечен, туристите още веднъж се тълпят, с цел да си вършат фотоси пред фонтана с " пикаещото момченце ".

Изкушенията за рецепторите са доста и неслучайно най-вече туристи се стичат към белгийската столица тъкмо в навечерието на Коледа, когато приказката оживява, изключително по мрачно. 

Още фотоси от коледната магия на Брюксел .

 Снимка: Dir.bg

 Снимка: Dir.bg

 Снимка: Dir.bg

 Снимка: Dir.bg

 Снимка: Dir.bg

 Снимка: Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР