Коледа няма да е много щастлива за Левски - сините

...
Коледа няма да е много щастлива за Левски - сините
Коментари Харесай

Берое би Левски в мъгла, тъжна Коледа за сините

Коледа няма да е доста щастлива за " Левски " - " сините " изгубиха от " Берое " с 1:2 в Стара Загора в последния за годината кръг (20-и) от Първа лига. Те са на 7 точки от водача " Лудогорец " и в случай че в неделя " орлите " завоюват в Русе, разликата ще стане 10 т.

Така се обрисува нещо добре познато на " Герена " в последните години - пролет с мисъл за идващия сезон. " Берое " ще зимува с 36 точки в актива - с една повече от четвъртия до през днешния ден " Ботев " (Пловдив), който на следващия ден гостува на ЦСКА-София. Беройци имаха много проблеми в последно време.

Ветеранът Мартин Камбуров откри в 39-ата минута - това бе неговият гол №16 във вратата на " Левски " и първи с екипа на " Берое ". " Деветката " беше призрачен сън за " сините ", когато играеше в пловдивския и в софийския " Локомотив ".

В 77-ата минута Габриел Обертан изравни с топовен удар отдалеко и неприятна интервенция на вратаря Душан Перниш. Почти от центъра обаче домакините направиха офанзива и Александър Василев засече топката с тялото си, като съумя да я прокара сред краката на стража Мартин Полачек.

Двубоят се игра при мъгла, която попречи и на футболистите, и на дребното аудитория на стадион " Берое ". Началото на срещата беше сковано в звук с времето.

В 30-ата минута топката попадна в Паулиньо след ъглов удар, той шутира от близко, само че кълбото мина над напречната греда. Домакините мигновено отвърнаха и Камбуров беше близо да открие още тогава, само че Полачек избави.

Попадението падна малко по-късно. Впечатляващо е, че ветеранът прояви хъс, лиши топката и направи двойно подаване с юношата на " сините " Борислав Цонев, който го изведе зад отбраната на гостите - 1:0.

" Левски " заигра доста по-активно през втората част. Така и обаче не съумя да откри дълготраен напън. Удари насочиха Жерсон Кабрал и Станислав Костов. В 71-ата Серджиу Буш бе покрай изравняването при изстрел с глава. Все отново малко по-късно Обертан изравни и " Левски " повярва в цялостен поврат.

Много скоро обаче беше охладен - групова неточност и липса на централизация докара до 2:1. До края не се случи съвсем нищо забавно. Личеше, че " Левски " няма сили, а и религия. " Зелено-белите " направляваха обстановката. Изравнителен гол можеше да падне в последните секунди на добавеното време, само че успеха на " Берое " е изцяло заслужена.

След края на срещата треньорът на " Левски " Славиша Стоянович загатна, че може да си тръгне от клуба, в случай че не откри поддържа от шефовете си. Словенецът съобщи, че поема отговорност за неприятното класиране (три загуби в последните шест мача извадиха " сините " от борбата за титлата), не желае да прави революции, само че на идна среща ще упорства да чуе какви са задачите на притежателя Спас Русев и концепциите му за селекцията и развиването на тима.

В неделя са мачовете " Дунав " - " Лудогорец " (12:30 ч), " Етър " - " Септември " (15:00) и ЦСКА-София - " Ботев " (Пловдив) от 17:30 ч.

Други резултати: " Славия " - " Верея " 4:0, " Витоша " (Бистрица) - " Черно море " 1:1, " Локомотив " (Пловдив) - " Ботев " (Враца) 4:0. / clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР