Колата е и си остава любимото немско дете. Дори и най-красивите

...
Колата е и си остава любимото немско
дете. Дори и най-красивите
Коментари Харесай

Колата е и си остава любимия член на немското семейство

Колата е и си остава обичаното немско дете. Дори и най-красивите предлагани транспортни други възможности не променят това. Само към половината от германските жители биха могли да се справят без лична кола, даже ако имаше цялостен народен набор от обществен превоз и допълнителни услуги като тези за шерване на пътуването и колите.

Дори жителите на огромните градове не са отворени към концепцията за живот без собствена кола. Дори там най-много 57 процента биха отказали да се лишат от личните си коли, в случай че имат друг избор за решение на транспортния си проблем. Това е изводът от скорошно проучване на Forsa, поръчано от инициативата за местоположение „ Германия - земя на концепциите “.

А що се отнася до електромобилността, германците към момента не са подготвени да тръгнат по този нов път. Само 49 процента биха могли да си показват покупката на електромобил. Това би изисквало изискване, което би трябвало да бъде изпълнено - добре развита и общонационална мрежа от зарядни станции. Но това сега е илюзия.

Друг забавен факт от проучването относно подвижността - по-голямата част от населението (55 процента) не има вяра, че използването на дронове за местно снабдяване може да отбрани по-добре околната среда и да понижи трафика. Но сравнението на възрастта на анкетираните демонстрира ясни разлики - 65 процента от 18 до 29-годишните имат вяра в използването на дронове за местно снабдяване. За хората над 60-те тази цифра е едвам 27 %.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР