Колаж Булфото, архивСолена глоба получи Кошлуков заради Минеков. Съветът за

...
Колаж Булфото, архивСолена глоба получи Кошлуков заради Минеков. Съветът за
Коментари Харесай

3 000 лева ще плаща Кошлуков заради Минеков

Колаж Булфото, списък

Солена санкция получи Кошлуков поради Минеков. Съветът за електронни медии (СЕМ) санкции Българската национална телевизия (БНТ) за това, че не е предпоставила право на отговор на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков, написа.

Решението е за нарушаване на член от Закон за радиото и телевизията, съгласно който малкия екран е задължена да обезпечи включването на отговора на наранено лице „ в идващото издание на същото предаване или в равностойно време до 24 часа след приемането на отговор, като не се позволява изменение или редуциране на текста “.

Глобата за Кошлуков е избрана в минималния размер, очакван от закона – 3 000 лева От Българска национална телевизия към този момент не са съобщили дали считат да апелират глобата.

Министърът на културата влезе в неприсъствен спор с генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, откакто Минеков изрази обществено възмущението си от спирането на постоянната стратегия на националната малкия екран поради брифинг на ГЕРБ. Двамата си размениха остри писма, поради които Минеков изиска право на отговор в предаването на БНТ1 " Още от деня ".

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР