Кола падна в изкоп на строеж с част от оградата.

...
Кола падна в изкоп на строеж с част от оградата.
Коментари Харесай

Спират строежа в Овча купел“, където пропадна кола

Кола падна в ров на градеж с част от оградата. По знамение няма потърпевши хора. Строителството на обекта е спряно. Според кмета на региона повода за случая е недобро подсилване на строителния терен и спукан тръбопровод. Столичният кмет Йорданка Фандъкова сезира Софийската градска прокуратура за строителната повреда, а основният проектант на София Здравко Здравков - Камарата на строителите в България.


Силен тропот разсънва жителите на блок 412 в Овча купел. Когато излизат на открито, хората виждат свлачище, кола в изкопа на строителен обект и голям трап, който се цялостни с вода, поради пресечен централен тръбопровод. Хората в квартала са обезпокоени, тъй като обектът се намира на няколко метра от жилището им.
Тодор Сотиров, гражданин на блок наоколо до изкопа: Тук се набиват едни пилони с пневматичен тон пъклен мощно. Целият блок се тресеше. Мария Господинова, домоуправител: Настояваме за незабавно прекъсване на обекта, за възобновяване на всички вреди, за вдишване на отговорност от всички лица по веригата.  Кола пропадна в строителен ров в столичния квартал Кола пропадна в строителен ров в столичния квартал "Овча купел "
Кола падна в ров на строителен обект в столичния квартал "Овча купел " рано тази заран. При свлачището пада и част от оградата. По знамение няма пострад...

Реакцията не закъсня. След инспекция на Дирекцията за народен строителен надзор е открито нарушаване - има отклоняване от утвърдените документи за градеж. Така се стига до издаване на заповед за преустановяване на градежа.
Христина Семерджиева, кмет на регион „ Овча купел “: Некачествено извършване на строителството от страна на строителя на обекта, което е довело до подкопаване на стените и до рухване на автомобила вътре в изкопа. Абсолютно безконтролно отношение от страна на изпълнителя и възложителя на този обект.
Според устройствения проект от 84-та година на това място би трябвало да има детска градина. След 91-ва, обаче, теренът от общински става частен и по този начин почнал градежът на девететажен блок. Сега, след прекъсването му, проектантът и надзорната компания би трябвало да показват техническо решение за подсилване и засипване на пропадналия ров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР