Кокосовото масло трябва да бъде нерафинирано, студено пресовано и да

...
Кокосовото масло трябва да бъде нерафинирано, студено пресовано и да
Коментари Харесай

Как да помогнем на красотата и здравето си с кокосово масло

Кокосовото масло би трябвало да бъде нерафинирано, студено пресовано и да е 100% чисто. Ако е рафинирано и обработено с химикали, то към този момент губи скъпите си качества.

Като мощен антиоксидант и имуностимулатор намира от ден на ден място в кулинарията, естественото здраве, в доста диети, а и в козметиката.

Яденето на кокосово масло покачва метаболизма, което дава повече сила през целия ден. Подобрява храносмилането и оказва помощ на организма да балансира хормоните. Това значи по-малко стрес и затова по-малко от стрес хормоните, който провокират задържане на мазнини изключително в региона на корема. Кокосовото масло освен че улеснява отслабването, само че и обезпечава нужната сила за деня.

Кокосовото масло оказва помощ за премахването на нездравословните бактерии и микроорганизми, които се намират в храносмилателния тракт. Тези паразитни микроорганизми са водеща причина за неприятното храносмилане и могат съществено да навредят на здравето.

Освен това постоянната приложимост на кокосово масло в действителност усъвършенства паметта и концентрацията.

Също по този начин яденето на 1 супена лъжица кокосова лой дневно убива бактериите, които предизвикват неприятен мирис. Достатъчно е да задържите маслото в устата си за 30 секунди и да го изплюете или да го глътнете /в взаимозависимост от вашите предпочитания/. А намаляването на тези бактерии води до по-здрави зъби.

Кокосовото масло е и ефикасен естествен лек за попречване или подкрепяне на лекуването на инфекции на пикочните пътища.

Увеличава усвояването на витамините А и Е, както и минерали като калций и магнезий, всички от които са потребни за поддържането на здрави кости и съединителна тъкан.

Кокосовото масло има няколко свойства, които го вършат идеално за поддържане на здрава кожа, коса и нокти. Мастните киселини, естествено присъстващи в кокосово масло, подхранват и овлажняват. Не единствено това, само че същите тези мазнини усилват способността на организма да усвоява витамините А и Е, които са от значително значение за кожата, косата и ноктите.

Много потребно и дейно кокосово масло се употребява при битката със стриите и целулита по време на беменност.

Доброто кокосово масло е превъзходен вид за грижа за кожата. То усъвършенства хидратацията ѝ, а потвърденото противовъзпалително деяние избавя от неприятните признаци на дерматити и акне. Достатъчно е единствено да втриете малко в засегнатите сектори, с цел да се убедите в неговите свойства.

Ползите от кокосовото масло са доста: усъвършенства храносмилането; понижава апетита; оказва помощ при диета, да форсира метаболизма; усъвършенства паметта и концентрацията; убива бактериите; усилва усвояването на витамините; срещу холестерол; оказва помощ при диабет и кръвна захар, високо кръвно; оказва помощ на черния дроб, а от там и на панкреаса; понижава вероятността от развиване на сърдечно-съдови заболявания и възпалителни процеси; сполучливо оказва помощ при суха и сърбяща кожа, напукани пети и устни; срещу стрии и целулит; при ухапвания от насекоми; получава се неповторима маска за коса за по-бърз напредък.

И да не забравите, че от това масло стават невероятни сладкиши и бонбони. Опитайте!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР