Кокосовото масло има множество ползи, както за здравето, така и

...
Кокосовото масло има множество ползи, както за здравето, така и
Коментари Харесай

Кокосовото масло - какви ползи за красотата крие?


Кокосовото масло има голям брой изгоди , както за здравето, по този начин и за хубостта.

To съдържа лауринова, капринова и каприлова киселина, които

имат антибактериални, антиоксидантни, антимикробни, противогъбични, успокояващи и доста други свойства.

Ето някои оферти за използването му като разкрасително средство :

Грижа за кожата

Кокосовото масло заздравява кожата , като я прави по-еластична и млада. Освен това е натурален овлажнител и има успокояващо деяние. Ако кожата ви е раздразнена, в случай че сте изгорели от слънцето или просто усещате сухота, мажете се с кокосово масло заран и вечер, комбинирайте с приемане на задоволително течности денем и ще усетите по какъв начин лицето ви още веднъж стартира да сияе.

Против стрии

Уязвимите от към стрии места са бедрата – външната и вътрешната част, корема, ръцете и гърдите. Препоръчително е използването му всеки ден заран и вечер.

Като еликсир за коса

Кокосовото масло заздравява косъма и попречва сплитането на краищата. Благодарение на противогъбичните му свойства, то е дейно и

в битката с пърхота . А бонусът е страховит мирис на косата.

Почиства остатъците от грим

Използвайте малко количество от олиото за разчистване на грима преди лягане. Освен че хидратира кожата , ще видите, че на сутринта няма да има следи даже от най-водоустойчивата серпантина.

Свързани публикации.. Кокосово масло и чесън гонят афтите 0 Кокосово масло за по-влажна кожа 0 За копринена коса - кокосово масло 1

Вместо крем за бръснене

Когато пяната ви за бръснене свърши, може да употребявате кокосовото олио като сурогат. То подсигурява безпрепятствено бръснене на мечтаните зони, като по едно и също време с това прави кожата гладка. Освен това кокосовото масло е естествен артикул, който е подобаващ за хора с сензитивна кожа .

Избелва зъбите

Поддържа здравословното положение на устната празнина . Кокосовото масло има свойствата да понижава неприятния мирис, защищава от кариеси и кървене на венците и избелва зъбите. Използвайте количеството от две супени лъжици и задръжте в устата за 20 мин, след което изплюйте.

Заздравява ноктите

Кокосовото масло има ползотворно деяние против чупливи нокти и раздразнени кожички към ноктите. Масажирайте ръцете и ноктите си вечер. То е отличен вид и за битката с гъбичките по краката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР