Общински съвет (ОбС) - Мездра прие Годишния финансов отчет на

...
Общински съвет (ОбС) - Мездра прие Годишния финансов отчет на
Коментари Харесай

Общинският съвет прие Годишния финансов отчет на МБАЛ - Мездра за 2023 г.

Общински съвет (ОбС) - Мездра одобри Годишния финансов доклад на „ МБАЛ - Мездра “ ЕООД за предходната година. Решението беше взето единомислещо на априлската сесия на локалния парламент.

С това решение бяха утвърдени одиторски отчет за осъществения одит от самостоятелен инспектор на финансовия доклад на лечебното заведение, уголемен одиторски отчет на годишния финансов доклад, счетоводен баланс, доклад за приходите и разноските, доклад за личния капитал, доклад за паричните потоци, информация за обявяване на счетоводната политика и годишен отчет за активността и разбор на финансовото положение на сдружението към 31.12.2023 година

Управителят на „ МБАЛ - Мездра “ ЕООД Светозар Луканов беше освободен от отговорност за активността си през предходната година и беше решено балансовата облага на сдружението от 43 хиляди лева да отиде за покриване на загуби от предишни интервали.

Приети бяха докладите за активността и за изразходваните бюджетни средства през предходната година на 21 читалища, които развиват активност на територията на общината - тези в Мездра, Боденец, Брусен, Върбешница, Горна и Долна Кремена, Дърманци, Елисейна, Зверино, Злидол, Игнатица, Крапец, Лик, Лютиброд, Моравица, Оселна, Ослен Криводол, Ребърково, Руска Бела, Типченица и Царевец. Изключение прави читалището в Лютидол, което още веднъж не показа доклад.

Приет беше и доклад за активността на „ Екопроект “ ООД - Враца за първо тримесечие на тази година.

Общински съвет даде единодушие кметът на общината да подпише в допълнение съглашение с ръководителя на Управляващия орган на Програма „ Развитие на човешките запаси “ (ПРЧР) 2021-2027 за удължение периода с 6 месеца на плановите действия по Проект „ Грижа в дома в община Мездра “, даде единодушие Община Мездра да извършва независимо услуга от общ стопански интерес по ПРЧР 2021-2027 и дефинира за снабдител на мобилната интегрирана здравно-социална услуга „ Грижа в дома “ посредством общинския отдел „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “ за период от 18 месеца.

Община Мездра получи картбланш да дава безплатно услугата „ Грижа в дома ” за периода на спомагателното съглашение, а след приключване на плановите действия от 18 месеца - услугата да се разкрие като делегирана от страната активност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР