Кожните състояния определено не са забавни и е доста трудно

...
Кожните състояния определено не са забавни и е доста трудно
Коментари Харесай

9 доказани начина за третиране на някои състояния на кожата с естествени продукти

Кожните положения несъмнено не са занимателни и е много мъчно да се оправим с тях, без значение дали става дума за лека алергична реакция или нещо по-сериозно, като псориазис или екзема. Различни фактори могат да доведат до развиване на кожни положения, което затруднява установяването на корена на казуса. За благополучие има доста естествени средства, които могат да се употребяват, за облекчение на болката, паренето или сърбежа и даже да излекуват доста от тези положения.

Събрахме някои от най-ефективните способи, по които да третирате някои положения на кожата:

1. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е чудотворно лекарство. Той може да излекува възпалението, да насърчи загубата на тегло и даже да предотврати рака. Ябълковият оцет може да лекува акне и заради антибактериалните си свойства може да се бори и против гъбички на кожата, които предизвикват обриви.

Детоксикиращите и алкализиращите свойства се счита, че понижават халитозата и третират кожни проблеми като екзема и псориазис. В допълнение, той може да се ползва при слънчево изгаряне и захапване от инсекти.

Поставете 15-20 мл в чаша вода и пийте два пъти на ден.

Нанасяйте локално върху кожата си с памучен тампон два пъти на ден.

2. Алое вера

Гелът от алое вера облекчава слънчевото изгаряне и подкрепя лечението на рани. Месестите листа на растението алое вера, комбинирани с някои специфични растителни съединения, наречени комплицирани въглехидрати, го вършат ефикасен овлажнител за лице и болкоуспокояващо средство.

Освен това, алое е най-хубавият метод да облекчите сърбежа и дразненето, тъй като съдържа гликопротеини, които оказват помощ за понижаване на възпалението при контакт. Това го прави идеално средство за лекуване на хора, страдащи от розацея, дерматография, меласма и екзема.

Вземете половин чаша пресен гел от алое вера и използвайте памучен тампон, с цел да го нанесете върху кожата и оставете да изсъхне.

Повтаряйте три пъти на ден.

3. Кокосово масло

Кокосовото масло е чудесна естествена опция на овлажнителя на кожата, закупен от магазина, и е уместно за всички видове кожа! Освен това кокосовото масло има способността да проникне в кожата на по-дълбоко равнище от всеки различен артикул, заради ниското му молекулно тегло и метода, по който той се свързва с протеините.

Поради своите противовъзпалителни свойства, той е идеално средство за лекуване за хора, страдащи от псориазис и екзема, като в същото време поддържа кожата овлажнена и разрешава тя да се лекува по-бързо.

Консумирайте една супена лъжица кокосово масло един път на ден.

Нанасяйте го върху засегнатата област два пъти на ден и го оставяйте да се всмуква.

4. Куркума

Куркумата е известна по целия свят със своите " лечебни свойства и козметични изгоди ". Обикновено се предлага като фалшификация за храна, само че се оказва, че е потребна и за кожата ни. Куркумата съдържа антиоксиданти и противовъзпалителни съставни елементи, които могат да създадат кожата ви блестяща.

Също по този начин може да отстрани белезите от акне. Мощните антиоксидантни свойства, които има, могат да спомогнат за понижаване на растежа на туморните кафези на кожата. В допълнение, пероралната консумация на куркума е научно потвърдена, че управлява псориазиса.

Можете да я приемате като хранителна добавка.

Смесете я с вода, с цел да я превърнете в паста и я нанесете върху кожата, с цел да намалите възпалението.

5. Овес
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР