Кои ще бъдат новите народни представители на Пазарджишко в Парламента

...
Кои ще бъдат новите народни представители на Пазарджишко в Парламента
Коментари Харесай

Кой печели осемте депутатски места за Пазарджик?

Кои ще бъдат новите народни представители на Пазарджишко в Парламента за идния мандат? Категоричен отговор към този момент не може да се даде, само че към този момент има известна изясненост, откакто бяха оповестени персоналните преференции за всеки от претендентите.

Шест са политическите сили с по-високи резултати, само че особеното в този момент е, че те ще би трябвало да си поделят осем вместо досегашните девет мандата. Броят им беше понижен, откакто Преброяването на популацията сподели, че жителите на региона доста са намалели. Прогнозите са, че местата в Народното събрание ще бъдат по две за ГЕРБ-СДС, “Продължаваме промяната-Демократична България “ и Движение за права и свободи, а по едно ще получат “Възраждане “ и Българска социалистическа партия за България.

Ако това се случи, ГЕРБ ще изпратят в Парламента лидерката на листата си Екатерина Захариева и Стефан Мирев, който е отличник за района по брой преференции - 5212. Втори по желания е Димитър Гечев, който обаче би могъл да завоюва депутатско кресло, в случай че някой от сътрудниците му се откаже.

Двата мандата за “Промяната “ най-вероятно ще отидат при лидера на листата Ивайло Шотев и при Петър Куленски, който има 1470 желания.

Лидер по преференции от листата на Движение за права и свободи е Небие Кабак - общо 360, която бе един от най-младите народни представители и в предходния мандат. Второто място би могъл да заеме лидера на листата Делян Пеевски, в случай че не реши да съставлява Благоевградска област, където също е лидер на листа. В случай, че се откаже от Пазарджик, мястото му би трябвало да заеме четвъртият в листата Айредин Еюпов, който има 356 желания.

" Възраждане " и Българска социалистическа партия евентуално ще изпратят в бъдещия парламент водачите на листите Стоян Таслаков (1244 преференции) и Драгомир Стойнев (1731 преференции).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР