Кои са основните глобални заплахи очерта директорът на Националната разузнавателна

...
Кои са основните глобални заплахи очерта директорът на Националната разузнавателна
Коментари Харесай

Разузнавателната общност в САЩ обяви кои са рисковете за сигурността

Кои са главните световни закани очерта шефът на Националната разследваща работа на Съединени американски щати Аврил Хейнс пред комисията по разузнаването в Сената. От нападателните дейности на Китай към Тайван, през войната на Русия против Украйна, до спора в Близкия изток и активността на транснационалните незаконни организации, търгуващи с опиати в Съединени американски щати – всички тези закани изискват незабавни ограничения за противопоставяне.

 
Русия продължава да модернизира и укрепва своя потенциал за нуклеарни оръжия, макар че поддържа най-големия и най-разнообразен ресурс от такива. Ние оставаме загрижени, че Москва ще изложи на риск дългогодишни световни правила против потреблението на асиметрични или стратегически дестабилизиращи оръжия, в това число в космоса и в кибернетичната област. Друга сериозна пресечна точка са връзките сред Русия, Китай, Северна Корея и Иран, които уголемяват съдействието си посредством мрежа от двустранни и, в някои случаи, тристранни съглашения.
Аврил Хейнс – шеф на Националната разследваща работа на САЩ 

И Хейнс, и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, споделиха пред сенаторите, че в случай че не бъде обезпечена дълготрайна военна помощ на Украйна, страната може да загуби още градове като Авдеевка.

Китай също декларира нападателно своите искания към Тайван.

 
Предвид упоритостите си, Пекин ще продължи да употребява своите военни сили, с цел да сплашва своите съседи и да оформя дейностите си в района в сходство с целите на висшето управление на Китайската национална република. Очакваме Народната освободителна войска да внедри по-модерни платформи и технологии и да стане по-способна в взаимни интервенции с необикновен фокус върху Тайван и Западния Тих океан.
Аврил Хейнс – шеф на Националната разследваща работа на САЩ 

Американското разузнаване е решило, че Иран и ливанската формация Хизбула не желаят спорът сред Израел и Хамас да прерасне в по-широка районна война. Директор Хейнс добави, че даже без Иран да работи първи, йеменските бунтовници хути са влезнали във войната, трансформирайки се в „ един от най-агресивните участници в нея “. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР