Когато започнем да спазваме диета, първото нещо, което е правим,

...
Когато започнем да спазваме диета, първото нещо, което е правим,
Коментари Харесай

Кои храни със захар са полезни и кои причиняват увеличаване на теглото

Когато стартираме да съблюдаваме диета, първото нещо, което е вършим, е да понижим приема на захар. Проучвания демонстрират, че този способ оказва помощ сносно да се оправим със затлъстяването и наднорменото тегло. Всъщност, не би трябвало да изключвате захарта от менюто си изцяло. Сладките неща дават сила на тялото ни и са " храна " за мозъка. Ще ви покажем някои вкусни и потребни храни, които не ни вредят:

1. Сорбе

 Кои храни със захар са потребни и кои предизвикват увеличение на тежестта pixabay

Този артикул е без мазнини. Сорбето е като сладолед без мляко - това е просто замразен плодов сок. Той съдържа по-малко калории и има замразени плодове, които са със същото количество витамини като пресните.

Можете да извършите сорбе вкъщи! То не лишава доста време и ще знаете какво слагате в него. Вкъщи можете да замените захарния сироп с пюре от банани.

2. Плодове

 Кои храни със захар са потребни и кои предизвикват увеличение на тежестта pixabay

Плодовете са измежду най-популярните артикули, които могат да се употребяват като сурогат на сладките неща. Изследванията демонстрират, че яденето на плодове не води до наднормено тегло. Ако броите калории, предлагаме да консумирате грейпфрут (който съдържа 30 калории и 7 грама въглехидрати на 100 грама), вместо банан (който съдържа 95 калории и 21 грама въглехидрати на 100 грама).

Опитайте се да ядете изцяло узрели плодове, защото презрелите съдържат прекалено много глюкоза.

3. Горски плодове
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР