Когато войната руши мостове, този филм има суперсилата да строи

...
Когато войната руши мостове, този филм има суперсилата да строи
Коментари Харесай

Суперсила на Шон Пен и Аарон Кауфман: Одисея за героизма и страданието

" Когато войната разрушава мостове, този филм има суперсилата да строи нови “ - с тези думи артистичният шеф на кинофестивала " Берлинале " Карло Шатриан показа документалния филм “Суперсила “, режисиран от Шон Пен и Аарон Кауфман.

Световната му премиера се състоя през вчерашния ден, 17 февруари, в препълнената зала Verti Music Hall в Берлин, като част от програмата Berlinale Special Gala на 73-тото издание на фестивала. Прожекцията беше в наличието на двамата режисьори. Специални посетители бяха и министърът на културата Клаудия Рот и украинският дипломат в Германия.

Изминa съвсем една година от нахлуването на Русия в Украйна - интервал, през който Шон Пен посещава неведнъж разрушения от войната район и неговия президент Володимир Зеленски.

Проектът в началото е умислен като документален филм, който да очертае пътя на Зеленски от актьор-комик-продуцент, който игра президента на Украйна в сатиричния ефирен сериал " Слуга на народа " до изгряваща политическа звезда, определена за действителен президент на Украйна през 2019 година След експлоадирането на войната обаче фокусът се трансформира, с цел да се трансформира по-скоро отстрани на актуалния боен воин.

Филмът е плануван още преди пандемията. Шон Пен, който през този двугодишен интервал беседва постоянно със Зеленски по телефона и Zoom, се вижда с президента за пръв път онлайн на 23 февруари 2022 година Срещата се оказва съдбовна, войната избухва рано сутринта на идващия ден. На 24 февруари съветски ракети се изсипват върху Украйна, изравнявайки със земята градове и разпалвайки най-голямата бежанска рецесия от Втората международна война насам.

`Режисьорът
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР