Когато видим паяк, първата ни реакция обикновено е погнуса и

...
Когато видим паяк, първата ни реакция обикновено е погнуса и
Коментари Харесай

Няколко причини да спрем да убиваме паяците

Когато забележим паяк, първата ни реакция нормално е гадност и предпочитание да го премахнем. Повечето дами се гнусят и плашат при появяването им, само че те не са наясно, че не би трябвало да се убиват, колкото и да са неприятни. В последна сметка паякът е в пъти по-малък от нас - не би трябвало да съставлява основна опасност.

Според специалистите, множеството паяци не съставляват директна заплаха за хората. Точно противоположното - те ни избавят, тъй като се хранят с някои нездравословни и неприятни инсекти като мухи и комари. А както знаем, комарите са едни от главните разпространители на заболявания. В Африка е прочут тип паяк, който се назовава " скачащ паяк " - той се храни най-вече с напълнените с кръв комари.

 паяк

Други типове паяци обичат да хващат в паяжините си хлебарки, молци и други неприятни инсекти, нездравословни за човешкото здраве.

Според проучване, за една година паяците по света употребяват сред 400 и 800 тона инсекти и други дребни вредители. 

 паяк

Паяците способстват за понижаване на броя на насекомите и поддържане на естествения баланс. Те играят значима роля в общата екосистема.

Според националната медицина паяжината може да се употребява като средство за укрепване на рани и прекъсване на кървенето. Паяжините съгласно актуалната медицина са богати на дезинфекционен уебицилин и витамин К, който играе значима роля в съсирването на кръвта. В някои страни те се употребяват и за лекуване на сърдечна аритмия и болест на Алцхаймер.

 паяк

Нормално е избрани хора да изпитват смут от четирикраките инсекти, само че все пак животът им би трябвало да бъде пощаден. Достатъчно е да употребявате лист хартия, дружно с чаша или буркан, да захлупите паяка и да го пуснете на открито.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР