Когато спим, кръвното налягане и пулсът наистина спадат, но организмът

...
Когато спим, кръвното налягане и пулсът наистина спадат, но организмът
Коментари Харесай

Проблеми със съня – как да се справим

Когато спим, кръвното налягане и пулсът в действителност спадат, само че организмът продължава да работи на високи обороти: имунната система се регенерира, клетките се обновяват, даже мускулите порастват.

Ето за какво нужното успокоение и релаксация на тялото е от особена значимост. Нарушенията на съня, изключително в случай че са систематични, могат да доведат до съществени разстройства в здравето и душeвността.

Независимо от това, не би трябвало незабавно да се протяга ръка към химическите сънотворни средства, тъй като от време на време става дума просто за нарушение на денонощния темп. По-добре е да се опитате да отстраните аргументите. Помнете, че съгласно статистиката най-честият провинен за безсънието е стресът.

Дневна отмалялост

1. Зареждайте се постоянно със слънчева светлина: тя води до угнетяване на хормона на съня – мелатонин. Но единствено навън е задоволително ярко за това. Обикновените лампи светят от 50 до 500 лукса, а едвам от 2500 лукса тялото реагира тонизиращо на светлината.

2. Вслушвайте се във вътрешния си часовник: сред 13 и 14 часа всеки човек страда от естествена следобедна унесеност. Ако желаете да я преодолеете, по-добре направете къса разходка, в сравнение с да се пробвате безрезултатно да работите през целия следобяд.

3. Лек спорт: даже шест минути бързо вървене са задоволителни да се заредите с нова сила.

4. Ако е допустимо, направете специфична пауза за къса следобедна сънливост, даже в случай че ще да е единствено за няколко минути. Така или другояче не се предлага следобедният сън да трае повече от 20 минути, само че даже и 5-10 биха имали превъзходен освежителен резултат.

5. Избягвайте тежките и мазни хранения на обяд.

6. Медикаменти. За страдание, не съществуват специфични препарати без рецепта, защото аргументите, които биха могли да доведат до дневна отмалялост, са доста и разнородни.

7. За укрепване на организма приемайте мултивитаминни препарати, най-добре с добавка на минерали и микроелементи. Желателно е да се одобряват регулярно в границите на 10 до 20-дневен лечебен курс.

8. Препарати с женшен и гинкго билоба.

Кога се нуждаете от лекарска помощ?

1. При дълготрайно задържащи се недоволства, за които би трябвало да се потърсят основателни аргументи.

2. Ако дневната отмалялост води до разстройства в професионалния или персоналния живот на пациента.

3. Ако заради припадък на мощна отмалялост бъде провокирана акцидент или пострадване (напр. при падане).

Съвет:

Също нарушавания в алкално-киселинното равновесие на организма могат да ви създадат отпаднали и изтощени. В този случай биха могли да оказват помощ препаратите с алкални вещества.

Проблеми със заспиването

Домашни средства:

1. Половин час преди сън походете на чист въздух. По-добре разходка вечер, в сравнение с хапче за сън. Учените са открили, че който изминава няколко километра пеш дневно понижава риска от бодърствуване с една трета.

2. Дръжте краката на топло. Ако стъпалата ви са студени, обуйте чорапи в леглото.

3. Правете отпускащи извършения, най-добре благодарение на релаксираща музика.

4. Откажете се от мазните храни, алкохола и цигарите четири часа преди нощния сън.

5. Не спортувайте интензивно вечер. Непосредствено след спортна активност човек е и душевен, и телесно „ пренавит ”, сърдечната му активност и кръвообращението са ускорени. Успокояването и отпущането на организма е действително допустимо едвам след 4 до 6 часа.

6. Изпийте чаша с топло мляко, бадемов шейк или чай от липов цвят преди сън. Напитките могат да бъдат подсладени с мед.

7. Половин час преди лягане се отпуснете в топла вана (38 гра- дуса) с добавка на липов цвят.

Медикаменти

1. Препарати с валериана под формата на капсули, таблети или капки.

2. Чай от маточина: 3 с.л. листа от маточина се заливат с ¼ литър гореща вода, след което се оставят да се запарят към 10 минути.

3. Препарати с жълт кантарион.

4. Препарати с валериана и маточина в композиция.

5. Изпийте магнезий (напр. под формата на разтворими таблетки) с чаша топла вода.
Кога се нуждаете от лекарска помощ?

6. Ако не можете да се справите чрез меки средства с проблемите по заспиването и в границите на една седмица не настава никакво усъвършенстване.

7. Когато паралелно съществуват и телесни недоволства (например, ускорено сърцетуптене, дефицит на въздух, присъпи на потене) или пък се следи неоснователна загуба на тегло.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР