Когато сме стресирани по време на работа, пулсът ни се

...
Когато сме стресирани по време на работа, пулсът ни се
Коментари Харесай

10 начина да облекчите стреса след дълъг работен ден

Когато сме уплашени по време на работа, пулсът ни се форсира, кръвта тече по-бързо през тялото и ставаме доста по-раздразнителни. Това значи, че както нашето здраве, по този начин и фамилният живот може да бъде обиден от стрес. Ето 10 съвета по какъв начин да се отървете от напрежението, когато се приберете от тежък работен ден.

1. Изключете се от работа

Важно е да създадете граници сред професионалния и домашния си живот, изключително в случай че имате в действителност стресираща работа. Дори инспекцията на работния ви имейл ще ви върне в работен режим и още веднъж ще увеличи равнищата на стрес.

2. Вземете гореща вана

Горещата вана ще отпусне мускулите си и ще почувствате, че стресът стартира да ви напуща незабавно щом се потопите в гореща вода.

3. Опитайте с прогресивна мускулна релаксация

Добър способ за унищожаване на напрежението и релаксация е бавното разпределяне на мускулите, един по един, като започнете от краката си и проправите път през цялото си тяло. Може да извършите това, до момента в който се къпете. Започвайки от краката си, напрегнете се и по-късно отпуснете всеки мускул в тялото си до мускулите на лицето

4. Яжте банани

Калият, открит в бананите, ще намали кръвното ви налягане и ще помогне за облекчение на признаците на стрес. Американската психическа асоциация предлага бананите като храна за ръководство на напрежението.

5. Изминавайте пътя си към дома с разходк а

Разходката в парка, след работа ще ви помогне да се отпуснете и да забравите за напрежението денем. Просто се разходете, измежду зеленината за половин час и ще почувствате, че последователно ставате по-спокойни.

6. Изпийте чаша зелен чай
Стресът и непредвидените проблеми, които води със себе си
Стресът се е трансформирал в част от живота ни, само че в случай че не го овладяваме или позволяваме да се натрупа, то рискуваме да допуснем непредвидени по...
Прочети повече
Една от най-хубавите релаксиращи питиета е зеленият чай. Освен всички други прелестни изгоди за здравето, които зеленият чай има, той съдържа и аминокиселина, наречена танин, която оказва помощ за релаксация.

7. Слушайте успокояваща музика

Проучванията демонстрират, че релаксиращата музика може да намали сърдечната периодичност, да забави дишането и да намали кръвното ви налягане.

8. Гледайте нещо смешно

Смехът ще разсее мозъка ви от работните ви проблеми и също по този начин ще накара тялото да отделя хормони на насладата, които ще се борят с хормоните на напрежението в тялото ви.
6 лесни метода да останете здрави и да успехите умората
Какво да извършите, с цел да бъде сънят ви в действителност потребен и какви неприятни привички би трябвало да се заобикалят, с цел да сте здрави – какво казв...
Прочети повече
9. Правете повече почивки

Ако не вършиме почивки по време на работния си ден, равнищата на стрес единствено ще се повишават. Правете чести десетминутни почивки на работа и ще ви е доста по-лесно да се отпуснете, когато се приберете у дома.

10. Прекарвайте време с другари и семейство

Нашият финален съвет за това по какъв начин да се отървете от напрежението и да откъснете мозъка си от работа е да прекарате известно време със фамилията или положителни другари.

Бъдете щастливи и живейте без стрес!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР