Когато си купувате плод или зеленчук извън сезона, какъвто е

...
Когато си купувате плод или зеленчук извън сезона, какъвто е
Коментари Харесай

Д-р Сергей Иванов: Когато си купувате плодове или зеленчуци извън сезона, най-вероятно те са третирани с химикал

Когато си купувате плод или зарзават отвън сезона, какъвто е казусът с дините сега, на които не им е сезонът, най-вероятно те са третирани с химикал, който форсира узряването. В Турция се употребяват много химикали, които не са позволени в Европейски Съюз. Това е едната опция, само че съгласно мен е малко евентуална. Това сподели в доктор Сергей Иванов - молекулярен биолог и вирусолог от „ Активни консуматори ", в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Доктор Иванов изясни и че доста постоянно, когато плодове и зеленчуци се купуват от пазара отвън сезона им, те най-вероятно са вносни.

„ Когато ядете такива плодове и зеленчуци, явно нещо му има, не може да очаквате е да е естествен вид. Нещо е направено, с цел да може той да пораства рано, и доста от тях са третирани с растежни регулатори, които форсират узряването ", разясни специалистът.

Много постоянно развалените артикули миришат по чудноват метод, означи той. „ Много постоянно на вкиснато. Миризмата на ацетон е просто вид ферментация. Със същия триумф може да мирише на алкохол, на парфюм или на нещо сходно. Съветът ми към хората е - когато ви мирише нещо на необичайно или на неприятно, не го купувайте ", прикани доктор Иванов.

Продуктите, които се оферират разрязани, като любеница да вземем за пример, значи, че има риск продуктът да е нечист и в него се развиват бактерии.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР