Когато се возим в самолети, при излитане и кацане стюардесите

...
Когато се возим в самолети, при излитане и кацане стюардесите
Коментари Харесай

Винаги трябва да вдигаме щорите на прозорците в самолета! Ето и причините, поради които това е толкова важно!

Когато се возим в самолети, при политане и кацане стюардесите постоянно молят пасажерите да създадат няколко неща. Първо, да изключат мобилните си устройства, второ – да върнат седалките в естественото им състояние и трето – да вдигнат щорите на прозорците, в случай че са ги спуснали. Въпросът е за какво щорите са толкоз значими? Има няколко аргументи, заради които би трябвало да спазим тази молба. Първата е, тъй като през прозорците може да бъде видян проблем, в случай че подобен възникне по време на излиитането или кацането. Така ще можете да сигнализирате на стюардесите, в случай че забележите нещо извънредно. Втората причина е, тъй като те дават видимост и на пасажерите ще им е по-лесно да се ориентират в заобикалящата ги среда, при положение на повреда.

Третата причина е, че при повреда, избавителните екипи могат да видят през прозорците вътре в самолета и да схванат какво се случва там.

Последната причина е, тъй като щорите са направени от пластмаса, която елементарно би могла да се счупи при по-тежко кацане и да нарани пасажерите. Така или другояче, когато екипажът в самолета насочи искане към пасажерите, те би трябвало да го изпълнят, даже и да не им се коства разумно. В последна сметка, точно екипажът са хората, които са най-компетентни и с които би трябвало да се съобразяваме по време на полет.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР