Когато се изгражда каквато и да е система за търговия,

...
Когато се изгражда каквато и да е система за търговия,
Коментари Харесай

Сезонност при изграждане на трейдинг стратегия


Когато се построява каквато и да е система за търговия, постоянно има леко неуместен „ скок на вярата “. В последна сметка – не знаете, че вашата комерсиална система ще работи със 100% убеденост, нали?

В един нерешителен свят ние желаеме да сложим всички шансове в наша изгода въз основа на науката. Тази времева тактика е определена, с цел да се подсигурява надеждността, защото краткосрочните данни постоянно могат да бъдат подвеждащи.

Ето някои от главните констатации:

Доминиране на сезонността:

Сред шестте прегледани капиталови тактики от Seasonax  (инвестиции с ниска волатилност, вложение в стойност, импулсна търговия, кери трейд, следване на тренда и сезонност), сезонността се обрисува като най-постоянната най-добре представяща се в четири съществени класа активи: акции, облигации, валути и първични материали.

Възвръщаемост, поправена по отношение на риска:

Освен простата възвръщаемост, сезонността се отличава и с поправената по отношение на риска възвръщаемост. Това беше измерено благодарение на коефициента на Шарп, индикатор, който прави оценка възвръщаемостта на инвестицията спрямо нейния риск. С по-прости думи, той мери какъв брой премия получавате за риска, който поемате.

Често срещани неправилни схващания:

Преобладаващото разбиране в капиталовата общественост е, че сезонността е от изгода най-вече за търговията със първични материали. Данните обаче разкриха, че сезонността е донесла над междинната възвръщаемост освен при суровините, само че и при акциите и облигациите.

Последици за вложителите:

Последователното показване на сезонността в разнообразни класове активи и способността й да дава превъзходна възвръщаемост, поправена по отношение на риска, акцентира нейната приложимост като крайъгълен камък в капиталовите тактики.

Сезонните модели на търговия не траят постоянно. Пазарите са нестационарни и успеваемостта на сезонността може да намалее. Историческият триумф, може да се разсее с времето. Търговците би трябвало да се приспособяват към измененията и да заобикалят преждевременни изводи въз основа на лимитирани наблюдения.

Календарно основани тактики

Тези тактики включват взимане на капиталови решения въз основа на съответни дати или интервали в границите на календарната година. Например, вложителите могат да купуват или продават акции първоначално или в края на годината за данъчни цели или могат да поправят своите портфейли въз основа на сезонни модели като „ резултата на януари “ (където акциите нормално се показват по-добре през януари).

Стратегии за сезонна търговия

Стратегиите за сезонна търговия включват също времеви покупко-продажби въз основа на повтарящи се модели, само че тези модели нормално са свързани с съответни сезони или интервали в границите на годината, а освен с дати в календара. Например, селскостопанските артикули може да демонстрират сезонни модели, основани на сезоните на засаждане и прибиране на реколтата, до момента в който запасите на дребно може да изпитат нараснала неустойчивост по време на празничните сезони за извършване на покупки.

Разбирането на сезонността е значимо за триумф както в търговията, по този начин и в вложението. Повечето от аномалиите, които откривате на пазарите, най-вероятно са замаскирани сезонни феномени.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР