Когато се говори за икономическо развитие, но се забравя човешкият

...
Когато се говори за икономическо развитие, но се забравя човешкият
Коментари Харесай

Шалапатова готова да остане министър и след ротацията

Когато се приказва за икономическо развиване, само че се не помни човешкият фактор, сполучлива стопанска система няма. Това сподели в Благоевград министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" С министъра на стопанската система Богдан Богданов и с министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева работим в една посока, която е посоката на цялото държавно управление. Фокусът ни е върху качеството на живота и човешкия капитал, с цел да може индивидът да бъде катализатор на икономическото развиване. Без човешкия фактор, икономическо развиване няма. А що се отнася до ротацията – на този стадий нямам информация за оценка, която ще бъде основа за смяната на моята роля като министър. За мен най-важна е първо оценката на хората, на младежите, на всички хора, които се опират до услугите на обществената система, хората, които са в трудовата претовареност и усещат, както негативите, по този начин и позитивите на пазара на труда “, сподели още тя.

Министър Шалапатова съобщи, че в случай че хората не са задоволени от метода ѝ на работа и от първите резултати от активността ѝ, то тогава е подготвена да съобщи щафетата на идващия министър.

" Ако обаче имат доверие в моята работа и в случай че аз съм потребна за това да имаме ефикасен пазар на труда, способена работна мощ, добра обществена протекция и чувство на младежите, че България е страната, в която да останат и да осъществят капацитета си, аз съм подготвена да остана “, добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР