Когато попитаме някого кой е любимият му сезон, почти винаги

...
Когато попитаме някого кой е любимият му сезон, почти винаги
Коментари Харесай

10 неща, заради които да обичаме зимата

Когато попитаме някого кой е обичаният му сезон, съвсем постоянно отговорът е – лятото. Възрастните хора постоянно споделят, че зимата е най-лошият сезон от годината, тъй като е студено и елементарно се настива. Този баснословен сезон постоянно се подценява, а има ред аргументи, поради които да го обичаме.

Усещането за уют през студените зимни месеци, споделените празници с околните хора, ароматът на обичаните зимни гозби – кисело зеле, кървавица и чаша алено вино – да, зимата може да бъде занимателна и сигурно е най-красивото време от годината. Независимо дали пътувате или се наслаждавате на празниците във личния си град, постоянно ще има куп неща, които можете да вършиме през зимата.

Днес споделяме с вас 10 неща, поради които да обичате зимата, на инат на единствения ѝ минус – студа.

1. Най-краткият сезон

Зимата е дълга към 3 месеца, като всички останали сезони. Хубавото обаче е, че тя нормално продължава с 1 или 2 дни по-малко. За нелюбителите на студа и зимата това си е добра вест.

2. Празниците

Вълнението към празниците постоянно е зареждащо с позитивни страсти. Това е сезонът, в който цялото семейство се събира към трапезата за най-цветните и хубави празници – Коледа и Нова Година.

3. Снежно премеждие

Няма различен сезон през годината, през който да можете да се насладите на замеряне със снежни топки, „ правене на ангели в снега “ или втурване със шейни по някой скат. Забавленията, които предлага снега, са безчет и могат постоянно да ни изкарат от рутината на всекидневието.

4. Зимният уют

Времето през зимата може и да е мразовито, само че в действителност това е най-подходящото време да се настаним комфортно пред компютъра с чаша парещ чай и да се любуваме на снежинките, които се сипят на открито.

5. Бяла приказка

Само през зимния сезон можем да се насладим на красивата снежнобяла картина, която рисуват снежинките върху елементарния сив град. Дърветата са като от сребро, а блясъкът в очите на хората е някак друг по това време на годината. Приказка, нали?

 10 неща, поради които да обичаме зимата

6. Зимен оптимизъм

Зимата е мотив да се съберем с близки и другари в очакване на топлите пролетни дни. Заредена с оптимизъм и фантазии за хубаво време и нови страсти.

7. Творчески сезон

Да пишем, плетем или просто да изрисуваме заснежените стъкла – зимата предлага доста креативен хрумвания. През зимните месеци можем да развихрим въображението и да творим на воля.

8. Каляване на имунитета

Зимният мраз в действителност се грижи за нашето здраве и това време на годината е идеално за закаляване на имунитета ни.

9. Подаръците

Подаряването на дарове е тъкмо толкоз хубаво, колкото и приемането им. Няма нищо по-прекрасно от това да гледаме обичаните хора, които отварят грижливо подбрани дарове.

10. Зимните изгреви

През зимата може и да се стъмва рано, само че изгревите, които стопират дъха, изцяло компенсират това.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР