Когато подадох оставка (пред Пленума на БСП) не подозирах риска

...
Когато подадох оставка (пред Пленума на БСП) не подозирах риска
Коментари Харесай

Нинова: Не подадох оставка, за да няма отлив от БСП. Трябваше да си преглътна егото

Когато подадох оставка (пред Пленума на БСП) не подозирах риска от разделяне и разсипване на партията. Това сподели в предаването „ Тази заран ” по bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка изненадващия отвод през вчерашния ден да подаде оставка и пред Конгреса на партията, с което публично щеше да се отдръпна от председателския пост.

„ Една седмица след оставката партията беше в ступор, който прерасна в яд. Структури от страната и членове на софийска организация започнаха да връщат партийни книжки и да желаят да напущат партията. Това ме тормози. Дадох си сметка, че това, което градихме три години, е пред разпад. Не подозирах подобен резултат и си дадох сметка, че моята оставка може да докара до сериозен спад в поддръжката за Българска социалистическа партия. Предстоят локални избори, а ще отидем на тях разрушени ”, разяснява Нинова.

Имало напън в това число и посредством приучване в банки на хора с заеми, които били предизвестени да внимават по какъв начин ще гласоподават на партийния конгрес, с цел да нямат проблеми с връщането на заемите.

По думите ѝ за първи път в политиката споделя едно, а прави друго и си дава сметка какво ще ѝ се излее на главата. „ Трябваше да си преглътна егото. Не беше елементарно решение. Трябваше обаче да минимизирам вредите от тази рецесия, в която изпаднахме ”, посочи Нинова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР