Когато по една или друга причина нямате възможност да излезете

...
Когато по една или друга причина нямате възможност да излезете
Коментари Харесай

Как да ангажирате вниманието на 2-годишното дете

Когато по една или друга причина нямате опция да излезете на открито с дребното дете или просто е прекомерно горещо за игри навън, се постанова да помислите по какъв начин да го занимавате вкъщи.

Безспорно като родители се стремите в такива моменти да измисляте потребни за 2-годишния хлапак игри и занимания, само че постоянно концепциите ви се изчерпват. Или може би се колебаете кои са най-подходящите и по какъв начин да ангажирате вниманието на дребните за по-дълго време.

Ето две оферти, които постоянно правят работа. Децата ги харесват и също така са в действителност потребни за тях, тъй като в тази възраст те обичат да опитват и им харесват занимания, стимулиращи въображението.

Животни от пластилин

Пластилинът е мек и прелестен за моделиране. И на процедура от него детето може да създаде всичко, което му хрумне. А в случай че не му хареса по какъв начин се е получило, елементарно може да го скапе и стартира изначало.

Може да го провокирате да опита да създаде от този материал животни като тези в обичаните му приказки. А след това тези животинки може да превърнете в герои от спонтанния спектакъл, до момента в който четете за следващ път някоя история.

Картини от цветна хартия

С хартия на тази възраст могат да се основат в действителност доста неща. За 2-годишното дете обаче по-лесни са простите и ясни форми: да вземем за пример луна и звезди, които то може да залепи на наследник лист и да се получи звездно небе.

Или да му подготвите авансово изрязани разнообразни фигурки, които да подреди и образува къщурка с градина. Вариантите са в действителност доста и упражняват също по този начин неговата умелост.

Да нарисува страст

Това е малко по-трудно, само че може да опитате. Дайте на детето бял лист и цветни флумастери или боички и му покажете по какъв начин може да изобрази нещо, което го е развълнувало. Не е нужно то да има избрана форма. В тази възраст това е мъчно постижимо. Но може да има съответен цвят.

Ако да вземем за пример денем детето е било на зоопарк и се е върнало щастливо, помогнете му да употребява най-подходящия за насладата цвят – жълто. Така ще свикне да разпознава освен багрите, само че и страстите.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР