Когато Питър Търнър среща Глория Греъм в Ливърпул, тя е

...
Когато Питър Търнър среща Глория Греъм в Ливърпул, тя е
Коментари Харесай

„Филмовите звезди не умират в Ливърпул“ – любов като на кино

Когато Питър Търнър среща Глория Греъм в Ливърпул, тя е към този момент звезда с дълга история зад тила си, четири брака и четири деца (четвъртият й брачен партньор е доведеният й наследник от втория брак) плюс една премия " Оскар " и сполучлива интервенция от рак на гърдата.

Питър е с съвсем 30 години по-млад от Глория и в никакъв случай не е виждал жена като нея – тя просто излъчва сексапил, смях и неукротимо любознание към живота. Глория не се обръща обратно, тя не гледа и доста напред, просто живее във всеки момент с цялата си сила и пристрастеност. По подигравка на ориста Глория се оказва обичаната актриса на родителите на Питър и те я одобряват в дома си с отворени прегръдки. Така в семейство Търнър Глория намира това, което й е липсвало постоянно – дом. Затова когато ракът се завръща, тя мечтае да се върне в Ливърпул, където любовта на Питър и фамилията му ще я излекува. В последна сметка нали никой не може да почине от обич?

Това е в общи линии сюжетът на кино лентата, сниман по едноименната книга на Питър Търнър, който е бил и съветник на екипа по време на фотосите. Историята е разказана като обособени мемоари на Питър в последните му дни с Глория в къщата на родителите му. Епизодите на любовта му с Глория са прочувствени и биха изглеждали прекомерно сладникави, в случай че всичко това не е истина и не се е случило в реалност преди към четири десетилетия.



, която изумително доста наподобява на Глория Греъм, е прочела книгата на Питър Търнър преди повече от 20 години, само че е била прекомерно млада, с цел да изиграе основната роля и търпеливо е чакала две десетилетия, с цел да осъществя този план. Както постоянно в сходни функции, по този начин и тук тя е просто изключителна и няма подозрение, че всеки мъж би се влюбил в нея на мига, без значение на каква възраст е. В ролята на Питър е Джейми Бел и рецензията не преувеличава в изказванията си, че тази е най-хубавата му роля след Били Елиът – това е идеалният артист за сътрудник по танци и сродна душа на прочувствената и неуравновесена Глория. Джейми Бел е безусловно безапелационен и така безкрайно покъртителен в тази роля, че на моменти засенчва популярната си партньорка.

Това в действителност е обич като на кино – и не тъй като и двамата герои в тази история са артисти, а просто тъй като киното постоянно ни напомня по този прекрасен метод, че обичта е най-ценното, което имаме и че нито един момент от нея не трябва да бъде прахосан.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР