Когато пътуваме с различни превозни средства, ние мислим най-вече за

...
Когато пътуваме с различни превозни средства, ние мислим най-вече за
Коментари Харесай

Къде е най-безопасно да седнем в различните превозни средства?

Когато пътуваме с разнообразни транспортни средства, ние мислим най-много за личния си комфорт, в сравнение с за сигурността.  Всяко транспортно средство обаче има рискови и безвредни места.

В тази публикация ще ви представим седим вира разнообразни транспортни средства, чиято безопаснот е избрана въз основа на разнообразни изследвания и статистически данни.

Безопасни седалки: задната седалка зад водача и тази в средата. При челна злополука тези седалки са минимум деформирани.

Опасни седалки: до водача, тъй като при положение на случай, водачът има натурален инстинкт да се пази и по този метод слага този до себе си в смъртна заплаха

Безопасните  седалки са ситуирани против посоката на придвижване, защото има по-малко шансове да удариш главата си на гърба на седалката пред теб, в случай че транспортното средство спре ненадейно.

Опасни седалки: до прозорците и вратите, защото счупеното стъкло може да ви пореже при случай. И в миниван, както в лек автомобил, би трябвало да се заобикалят седалките до водача.

Безопасни седалки: От дясната страна на тролея до пътеката. Седалките в средата на тролея, ситуирани с тил към водача, също се смятат за безвредни.

Опасни седалки: Както при минивана, по-добре е да се заобикалят места до прозорците и вратите.

Безопасни седалки: И в рейс е най-безопасно да се возите на седалките в средата, защото те са надалеч от насрещния трафик.

Опасни седалки: първите два реда седалки, тъй като може непознати предмети и фрагменти да влязат през голямото предно стъкло. Същото важи и за местата до прозорците и вратите. Задният ред седалки е рисков при положение на удар откъм гърба.

Безопасни седалки: по-близо доникъде на вагона. По-добре е да изберете петия или шестия вагон, по-близо доникъде на влака, защото при конфликт първите и последните вагони се деформират или излизат от релсите.

Опасни седалки: седалките по посоката на придвижването

Безопасни седалки: палубата и кабините, ситуирани в горната част на кораба, защото горната част на кораба е последната, която потъва.

Опасни места: долните кабини, защото при положение на пробив, те ще са първите, които ще се наводнят и ще е извънредно мъчно да се измъкнете.

Експертите към момента не са единомислещи в коя част на самолета се намират най-безопасните седалки. И въпреки всичко множеството от тях са на мнение, че задната част на самолета е по-малко рискова, в сравнение с предната част. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР