Когато пържите храна, е съвсем естествено да включите абсорбатора. В

...
Когато пържите храна, е съвсем естествено да включите абсорбатора. В
Коментари Харесай

Направете то и ще забравите за неприятната миризма след пържене

Когато пържите храна, е напълно естествено да включите абсорбатора. В противоположен случай, рискувате миризмата на пържена храна да се разнесе из целия апартамент и да се задържи дълго време. Освен това, миризмата попива в пердетата и покривките и няма да се отървете толкоз елементарно от нея. Какво да вършиме, в случай че нямате абсорбатор в кухнята. Ще ви споделим елементарни и потвърдени трикове, с помощта на които можете да забравите за неприятната миризма при пържене!

Можете да предотвратите изгарянето и миризмата с елементарни моркови. Поставете 3-4 кръгчета в мазнината, до момента в който пържите.

Преди пържене извадете месото авансово от хладилника, с цел да не е прекомерно студено. Начукайте го по краищата, с цел да не се извива. Когато месото е извито, обособените елементи не се подготвят отмерено.

Ефикасен трик против неприятната миризма е при подготовката на месото да добавите към яйцето мляко и няколко капки лимонен сок и бира. Месото ще има по-малко холестерол и затова няма да усетите типичната миризма при пържене.

След като го оваляте, премахнете добре непотребната галета. В противоположен случай, тя ще се отдели от повърхността по време на пържене и ще стартира да загаря и да мирише.

Добре е да залеете с лимонен сок месото преди да го оваляте. Месото омеква и миризмата на пържене също се отстранява.

Ако употребявате по-малко лой за пържене – най-важното е първо да го запържите от двете страни. И тогава пържете месото на по-слаб огън.

Когато пържите с панировка, е належащо постоянно нарязаните или цели зеленчуци да се слагат в горещо олио.

Когато пържите, в никакъв случай не пълнете целия тиган, в този случай мазнината ще се охлади и храната няма да бъде пържена, а задушена.

Винаги използвайте високо устойчива на топлота лой за пържене. Колкото по-бързо мазнината стартира да пуши, толкоз по-голяма миризма ще се популяризира от тигана по време на пържене. Освен това, не забравяйте за нездравословното влияние на загорелите мазнини върху здравето.
 Сложете това в прането си и ще се удивите на резултата Сложете това в прането си и ще се удивите на резултата
Сигурно сте се питали какво да извършите, с цел да не стане прането ви грозно сиво на цвят и да не пожълтее от многото изпирания? Как да...

Рапично, кокосово или палмово масло са отличен избор, както и свинската мехлем.

Сменяйте постоянно мазнината след пържене.

Премахнете миризмата на олио с триковете на опитните готвачи

Вземете малко парче самун – в идеалния случай, което е по-старо и леко изсъхнало и просто го сложете в мазнината, до момента в който приготвяте ястието. Поставете хляба в мазнината без коричка, единствено вътрешната част.

Сол
 Жена поръси сода на дъното на кофата за отпадък, вижте какво се случи Жена поръси сода на дъното на кофата за отпадък, вижте какво се случи
Всички знаем какъв брой изгоди има содата за самун в разнообразни аспекти от грижата за дома. С нея можете да почистите повърхностите си от неръжд...

Според доста домакини, в случай че прибавим малко сол към пенещото се олио, то бързо ще се успокои. Опитайте и сами се убедете.

Парче корк

Наистина бяхме сюрпризирани от тази концепция, само че тя работи отлично. Поставете парче корк в сгорещената лой, стопира да се пени и можете да пържите без никакви терзания.

Студено олио

Ако нямате на разположение самун, прибавете малко студено олио към разпененото горещо олио. Бързото изстудяване ще понижи образуването на пяна.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР