Когато някой купува нов автомобил, стойността му естествено намалява с

...
Когато някой купува нов автомобил, стойността му естествено намалява с
Коментари Харесай

Електрическите автомобили губят стойността си два пъти по-бързо от бензиновите алтернативи

Когато някой купува нов автомобил, цената му естествено понижава с течение на времето поради износването на автомобила, пробега и възрастта му. Но за някои притежатели на електрически автомобили цената на техния автомобил може да се обезцени два пъти по-бързо от тази на бензиновите коли.

 

Според ново изследване електрическите автомобили ще изгубят приблизително 51% от покупната си стойност в интервала 2020-2023 година спрямо едвам 37% при бензиновите коли.

 

Това се равнява на голяма загуба от 15 220 паунда за притежателите на електрически автомобили, а за водачите на бензинови коли понижението е 9 901 паунда.

Данните от ChooseMyCar.com употребяват съпоставяне на цените на новите коли преди три години в съпоставяне със цената им в този момент.

Колкото по-висока е първичната покупна цена на автомобила, толкоз по-голяма е загубата, като Tesla Model S губи 25 000 паунда от цената си единствено за три години - спад от 46%.

 

Електрическите коли от начално равнище като Nissan Leaf обаче също губят голяма част от цената си за толкоз малко време.

Стойността на Leaf е спаднала с 13 000 паунда - или 58% - макар че е един от най-популярните дребни електрически коли на пазара.

При други известни коли като Hyundai Ioniq и BMW i3 също се следи огромна амортизация - надлежно 67% и 64%.

Ник Заполски, създател на ChooseMyCar.com, съобщи: " Нашето изследване демонстрира още един удар за притежателите на електрически транспортни средства, в допълнение към доста други проблеми, които излязоха нескрито в последно време.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР