Когато няколко звезди се съберат в един отбор, очакванията клонят

...
Когато няколко звезди се съберат в един отбор, очакванията клонят
Коментари Харесай

Дуайт Хауърд за провала на Лейкърс от сезон 12/13: Пречеше ни егоизмът

Когато няколко звезди се съберат в един тим, упованията клонят повече към неуспех. Такъв бе казусът с тима на Лос Анджелис Лейкърс от 2012/13, който бе събрал в себе си Коби Брайънт, Дуайт Хауърд, Пау Гасол, Стив Неш и Мета Уърлд Пийс.

Самият Хауърд признава, че в тима е имало прекалено много егоисти. Той прекара единствено един сезон при " езерняците ", като отклони оферта от 118 милиона от Лейкърс в края на сезона и се причисли към Хюстън Рокетс за идващия.

" Наистина не мога да приказвам от името на Коби, ще приказвам през моята позиция. През този сезон ни пречеше егоизмът. Не успяхме да се превърнем в тима, който искахме. Като стартираме от мен, желаех да бъда най-хубавата версия на себе си, само че също по този начин желаех и да съм главният човек в състава, разбираш ли? ", изясни Дуайт във видео онлайн със съотборника си Джаред Дъдли.

През въпросния сезон Лейкърс се добират до плейофите посредством седмото място и баланс 45-37, само че отпадат още в първия кръг от Сан Антонио Спърс с безапелационното 4-0. В момента Хауърд още веднъж е част от Лейкърс, само че този път с ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис около него, той в действителност схваща ролята си - 7.5 точки и 7.4 битки за 19 минути на паркета.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР