Когато миналата година новинарските портали по света съобщиха за заклещен

...
Когато миналата година новинарските портали по света съобщиха за заклещен
Коментари Харесай

Съдят Илон Мъск за клевета в педофилство

Когато предходната година новинарските портали по света оповестиха за заклещен в пещера в Тайланд детски футболен тим, Илон Мъск бе измежду първите, които предложиха помощта си за изваждането на децата.

Тогава Мъск даде обещание да изпрати дребна избавителна подводница, само че това по този начин и се случи, тъй като децата бяха избавени.
 Подводницата, с която Мъск искаше да избави децата в Тайланд
Подводницата, с която Мъск искаше да избави децата в Тайланд

Какво съставлява машината и каква ще бъде ориста й

Един от спасителите, специалист по пещерите на име Върнън Ънсуърт, неотдавна е завел дело против милиардера, обвинявайки Мъск в клюка.

Докато течеше интервенцията по спасяването на футболния тим, Мъск неколкократно назова Ънсуърт " педофил ", като даже изпрати няколко имейла до BuzzFeed по въпроса.

Сега шефът на Tesla се е опитал да убеди съдията, разглеждащ делото, че клеветата в действителност съставлява изложение на персонално мнение, за което не би трябвало да бъде съден.

Заключението на съдията обаче е, че Мъск фактически е целял да изрази справедлива истина, която съставлява клюка.

По думите на Мъск, Ънсуърт е отишъл в Тайланд, с цел да се ожени за 12-годишно момиченце.

Кой е прав и кой - крив, ще разберем на 22 октомври, за когато е планувано делото. Предвид статута на Мъск обаче, надали ще се стигне до правосъдно съвещание и казусът най-вероятно ще бъде решен отвън правосъдната зала.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР