Когато издателите - собствениците на медии изберат почтената страна на

...
Когато издателите - собствениците на медии изберат почтената страна на
Коментари Харесай

Подкаст | Иво Прокопиев: Откъде тръгна Капитал, през какво мина България и какво научихме по пътя

Когато издателите - притежателите на медии изберат почтената страна на играта, това постоянно им носи и неприятности. Един от основателите на " Капитал " - Иво Прокопиев е образец за това в доста връзки. През годините, поради това, че медиата говореше истината когато множеството я икономисваха, той беше преследван от множеството управляващи. Съдебната се опитваше да го осъди, или най-малко компрометира, изпълнителната го притискаше с данъчни инспекции, блокира активите му в опит да ги конфискува, а близката до първите две медийна власт го направи антигерой в една от най-мащабните (като дълготрайност и интензивност) очернящи акции през последните над 30 години. Не се получи.За почтените издатели има и различен минус, за който малко хора си дават сметка. Когато връзките им с публицистите са подредени както би трябвало, когато хората зад медиата - екипът и читателите ѝ, са събрани от общи правила, а не от общи дефекти, тогава гласът на издателите потъва. Те не могат да приказват през личните си медии.
Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.

Когато издателите - притежателите на медии изберат почтената страна на играта, това постоянно им носи и неприятности. Един от основателите на " Капитал " - Иво Прокопиев е образец за това в доста връзки. През годините, поради това, че медиата говореше истината когато множеството я икономисваха, той беше преследван от множеството управляващи. Съдебната се опитваше да го осъди, или най-малко компрометира, изпълнителната го притискаше с данъчни инспекции, блокира активите му в опит да ги конфискува, а близката до първите две медийна власт го направи антигерой в една от най-мащабните (като дълготрайност и интензивност) очернящи акции през последните над 30 години. Не се получи.

За почтените издатели има и различен минус, за който малко хора си дават сметка. Когато връзките им с публицистите са подредени както би трябвало, когато хората зад медиата - екипът и читателите ѝ, са събрани от общи правила, а не от общи дефекти, тогава гласът на издателите потъва. Те не могат да приказват през личните си медии.

Това предписание обаче не е безусловно. Тази година " Капитал " става на 30 години и взехме решение да създадем изключение. Поканихме Иво Прокопиев в изложба Dosa в София, където сега има галерия със знакови корици на хартиеното издания от последните десетилетия.

Изложбата е доста прелестен мотив да си напомним какво е имало да става, какво сме създали и къде сме в този момент. А в диалога ще чуете, кои са четирите интервала, през които мина България за тези три години и каква беше ролята на " Капитал " във всеки един от тях.
Your browser does not support the audio element. Реклама Свързани публикации " Капитал " споделя историите зад емблематичните си корици в галерия 16 май 2023, 14:12 Иво Прокопиев осъди прокуратурата за нелегално обвиняване по делото " Каолин " 20 декември 2022, 16:04 Иво Прокопиев осъди Бареков за трети път 10 юни 2022, 15:54
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР