Априлската епопея бе дързък и непоколебим избор на българския народ

...
Априлската епопея бе дързък и непоколебим избор на българския народ
Коментари Харесай

Росица Кирова: Априлската епопея бе дързък и непоколебим избор на българския народ за свобода и развитие, за собствена държава, за човешко и национално достойнство

Априлската епопея бе дръзновен и хладнокръвен избор на българския народ за независимост и развиване, за лична страна, за човешко и национално достолепие. Това съобщи нощес заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова на тържествената заря-проверка в Панагюрище във връзка 148-ата годишнина от Априлското въстание.

Росица Кирова означи, че в историята на всеки народ има паметни, преломни събития, които по думите на Левски „ обръщат времето ", и в българската история такова събитие е Априлското въстание. То накара Европа за пръв път да застане с мощен глас в отбрана на българска национална идея, акцентира заместник-председателят на Народното събрание. Подвигът и делото на априлци би трябвало да бъдат следвани и ще останат вечно мерило за зрелостта на българския народ, за подвиг, всеотдайност и геройство, само че най-много за безпределна обич към Отечеството, добави Росица Кирова.

Според заместник-председателя на Народното събрание саможертвата на априлци ни демонстрира, че би трябвало да следваме оня път, който бележи любовта към Отечеството. В днешния ден те ни припомнят повече от всеки път, че свободата не е подарък, че за нейната идея се води война всеки ден, че идеалите на българския народ са свещени и на тях би трябвало да се служи самоуверено, гордо и без изгода, демонстрират ни, че на Отечеството служат единствено тези, които мислят не за своето през днешния ден, а за българското на следващия ден, означи Росица Кирова.

На честването участваха народни представители, членове на Европейския парламент, служебният министър на защитата Атанас Запрянов, регионалният шеф на Пазарджик Валентина Кайтазова и други. Слово произнесе и краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Община Панагюрище Петър Каменски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР