Когато искате всички да говорят само за вашите сладки, изненадайте

...
Когато искате всички да говорят само за вашите сладки, изненадайте
Коментари Харесай

Сладки с глазура и захарен шрифт

Когато желаете всички да приказват единствено за вашите сладки, изненадайте ги с лесни и ефектни сладки с глазура и захарен шрифт

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр.
● мехлем - 200 г полуразтопена
● кисело мляко - 2 с.л.
● захар - 200 г
● ванилия - 1 бр.
● канела - 1 ч.л.
● амонячна сода - 1 ч.л.
● сода за самун - 1 к. л.
● брашно - към 500 г (за меко тесто)
● захарни шрифтове - за изобразяване

роял айсинг


● белтъци - 1 бр.
● пудра захар - 1 ч.ч.

Начин на подготвяне

В купа се разбърква яйцето със захарта, прибавя се свинска мехлем, полуразтопена, и още веднъж се разбърква. Прибавя се кисело мляко, двата типа сода, ванилия, канела и се замесва приблизително меко тесто.

Разделя се тестото на две елементи и всяка се разточва на кора. С форми за коледни сладки се изрязват сладки и нареждаме в тава върху хартия на разстояние.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до леко златисти краища, да не се препичат. Изваждат се да се охладят. Една част се рисуват със захарни шрифтове на доктор Йоткер.

Приготвя се захарна глазура. В чиста и суха купа се разрушава белтък с тел, до момента в който се получи пяна. Добавя се пудра захарм пресята на части, и се бърка, до момента в който се получи нужната плътност, леко да се стича.

Отделят се 4-5 ч. л. в чашка и се оцветява с хранителна багра. Сипва се в хартиена фуниика или пош и се оцветява. Оставяме да съхне на хладно.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР