„Когато има трудности, на ход е Конституцията. Един от ходовете

...
„Когато има трудности, на ход е Конституцията. Един от ходовете
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ние сме в конституционен проблем, но държавният глава може да намери решение

„ Когато има компликации, на ход е Конституцията. Един от ходовете на президента е да направи съвещания сред юристите на Народно събрание и тези на президентството, с цел да се продължи процедурата след отхвърли на Пламен Николов от кандидатурата за министър председател на Има Такъв Народ. “

Това сподели Росен Плевнелиев във връзка неяснотата към това какво ще се случи, откакто Слави Трифонов съобщи през вчерашния ден, че Има Такъв Народ се отхвърля от проектоправителството си.

" В парламентарен проблем сме сега, президентът може да откри решение. Имаме волеизявление на Пламен Николов, който съобщи, че се отхвърля, тъй че може и посредством декрет на президента да се продължи процедурата “, разяснява Плевнелиев.

По думите му е можело това да се случи и в Народно събрание, като ръководителят на Народното събрание Ива Митева да изчете претекстовете пред депутатите за отвод, те да гласоподават и да се върви напред.

Заради подмолните сюжети сме в тази проблематична обстановка, счита още Плевнелиев.

По думите му не е в интерес на Румен Радев да има още едно държавно управление и счита, че с третия мандат ще има кабинет.

Ние сме във фаза на непредсказуемост, доста сценаристи и сюжети са на ход, отговорността е на Радев, той получи безспорната власт в страната “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР