Когато говорим за полезни и здравословни храни, хлябът и тестените

...
Когато говорим за полезни и здравословни храни, хлябът и тестените
Коментари Харесай

10 чудесни причини да замените обикновения хляб с хляб с квас

Когато приказваме за потребни и здравословни храни, хлябът и тестените произведения имат неприятна популярност. За благополучие обаче в днешния свят на всевъзможни (псевдо)здравословни хранителни артикули въпреки всичко има метод да не се отказвате от хляба изцяло (но и без да прекалявате с него).

Днес приказваме за естествено квасен самун, което значи, че в приготвянето му не взе участие квас за втасване. Вместо това, се употребява примес от ферментирало брашно и вода, която съдържа диви дрожди и положителни бактерии, с цел да втаса хлябът.
 Ползите за здравето от обичайния самун, подготвен с мая  Ползите за здравето от обичайния самун, подготвен с мая  Ползите за здравето от обичайния самун, подготвен с мая  Ползите за здравето от обичайния самун, подготвен с мая
Ако се пробвате да свалите килограми или се борите със заболяване и диетата ви е специфична, е значимо да се посъветвате със експерти и доктор по отношение на храните, на които да наблягате и кои да избягвате.

► 

Но в случай че нямате сходни проблеми и обожавате хляба, има доста аргументи да замените елементарния с подобен в мая. А ние събрахме цели 10 от тях:

Хлябът с мая е елементарен за храносмилане
Съчетанието от бактерии и дрожди ще стартира да разгражда нишестето, намиращо се в зърната, преди даже да стигне до стомаха ви. Това значи, че храносмилателната ви система ще има доста по-малко работа за извършване, което улеснява доста червата ви.

Има по-нисък гликемичен показател
В съпоставяне с доста други типове самун, този с мая е ферментирал по метод, който изчерпва неприятните нишестета в него. Това значи, че няма да докара до толкоз фрапантно повишаване на кръвната ви захар при консумация, колкото елементарния самун с квас.
 5 неща, които ще се случат с тялото ни, в случай че спрем да ядем самун  5 неща, които ще се случат с тялото ни, в случай че спрем да ядем самун  5 неща, които ще се случат с тялото ни, в случай че спрем да ядем самун  5 неща, които ще се случат с тялото ни, в случай че спрем да ядем самун
По принцип хората с диабет могат да ядат самун с мая или всеки различен самун, който се вписва в техния хранителен проект. предложен от лекаря им.  Тъй като квасът има по-нисък гликемичен показател от другите сортове самун, той може да бъде изключително добър избор, в случай че следите равнищата на кръвната си захар. Както при всеки хранителен артикул обаче, е значимо да кажем, че не трябва да се прекалява.

Продължете в галерията за цялостния лист с преимуществата на хляба с мая:

[block]gallery-13811[/block] 

А по какъв начин се подготвя червен и черен самун с мая и деен въглен, разберете от видеото от предаването " На кафе " горе. 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР