Когато двама души си кажат заветното “Да пред олтара или

...
Когато двама души си кажат заветното “Да пред олтара или
Коментари Харесай

Как да бъдем независими, макар и в сериозна връзка

Когато двама души си кажат заветното “Да ” пред олтара или заживеят на фамилни начала, е доста значимо да стартират да действат оптимално добре дружно.

Това не значи наложително да мислят като един и същи човек, а да се научат да работят дружно за решение на проблемите, да вършат взаимни отстъпки и най-много да дискутират значимите въпроси, касаещи връзката им.

Но също така е значимо всеки да резервира своята характерност, с цел да може да продължи да се развива като персона и по никакъв метод да не губи своята самостоятелност.

Характерът на един човек е построен от персоналните му качества, нещата, които харесва или не харесва, заниманията му, връзките с околните… Ако изгубим тези неща или ги променим (съзнателно или не), тъй че да дават отговор на упованията на някой различен, не губим ли и себе си по пътя?  Къде се крие оня баланс, който е основен за това да имаме здрава връзка с половинката си, само че в същото време да не губим личната си самостоятелност? Ето няколко хрумвания:

 5th2

Поддържайте връзка с приятелите си

Несъмнено имате близки хора, които са до вас от дълги години. Далеч преди Единственият да се появи в живота ви и да изградите съществени връзки. Може да ви се коства мъчно да запазите другарствата си, изключително в случай че те самите не са обвързани. Но запомнете, че точно другарствата остават и ни крепят след тежките раздели, разводи и всевъзможни разтърсвания в живота. Постарайте се да намирате време за хората, с които сте минали през толкоз доста. Дори да се виждате единствено един път на няколко месеца. И което е по-важно – окуражете половинката си да направи същото. Разбира се, че ще откривате и нови другарства като двойка, само че старите ще са там, с цел да ви припомнят кои сте, когато имате най-голяма потребност.

Имайте лично занимание

Важно е като двойка да харесвате сходни неща и да се впускате в разнообразни интензивности дружно. Но е повече от хубаво да имате занимания, които пазите единствено за себе си. Тренировки, снимка, занаяти, йога и какво ли още не са измежду нещата, на които можете да се посветите напълно и да се откъснете от всекидневието, когато би трябвало. Здравословно е да отделяте време за тези неща, с цел да обогатявате себе си, без това по някакъв метод да вреди на връзката ви.

Фокусирайте се върху кариерата си

Работата ни е голяма част от това кои сме като хора. Особено в случай че е специалност, за която сте мечтали, работили сте крепко за нея и имате желание да се развивате. Колегите ви познават като самостоятелна персона, а работата е мястото, където да блеснете с гениите и упоритостта си. В случай, че с половинката си работите дружно, би трябвало да поставите ясна граница сред персоналните и професионалните ви връзки.

 5th3

Дръжте на мнението си

Някои двойки са дружно от задоволително дълго време, с цел да стартират да мислят като един човек. Те образуват сходни отзиви и постоянно се съгласяват по всички въпроси. И въпреки да няма нищо неприятно в това, внимавайте да не изгубите себе си в процеса. Уверете се, че гласът ви се чува. Уверете се, че водите значими полемики, които ви разрешават да кажете какво мислите по другите въпроси. Различните отзиви не значат безусловно кавги, а само разнообразни гледни точки. И в този ред на мисли – уважавайте и неговото мнение. Не се опитвайте да налагате своето.

Отделяйте време за себе си

Моментите, в които оставате уединено със себе си и релаксирате или размишлявате върху нещо, което ви тормози, ви разрешават да поемете глътка въздух. Те също по този начин ви дават опция да разграничите нещата, за които бихте имали потребност от помощ от половинката, от тези, с които можете да се справите сами. Времето, в което сте сами, може да бъде употребявано по хиляди разнообразни способи, даже в случай че става дума само за гледане на обичания ви сериал, който приятелят ви не харесва да вземем за пример.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР