Когато бяха пуснати последните модели iPhone, на събитието в компанията

...
Когато бяха пуснати последните модели iPhone, на събитието в компанията
Коментари Харесай

iPhone XS vs. iPhone X – Какви подобрения предлага новото предложение от Apple?

Когато бяха пуснати последните модели iPhone, на събитието в компанията през септември 2018, изпълнителния шеф на компанията съобщи, че задачата на iPhone XS е „ да докара iPhone X до идващото равнище. Няколко месеца по-късно събитие е ясно, че тези телефони от Apple оферират освен това от просто няколко спомагателни букви към наименованието.

 

Докато iPhone XS резервира външния тип на iPhone X, голям брой други характерности са претърпели забележими промени. От екрана до процесора и камерата за фотоси и видео, Apple са създали огромни и дребни настройки, тъй че сегашните модели iPhone X да се отличават от миналата версия.

 

Какво ново донесе iPhone X S?

 

Формата  може и да остава непроменена по отношение на дизайна на iPhone X от 2017, само че има някои забележими разлики по новия телефон, изключително под капака.

 

Процесорът . Всяка година от калифорнийската компания основават нов процесор за последната версия iPhone. В случая на iPhone XS, става дума за процесора Apple A12 Bionic. Това сигурно може да се каже, че е най-голямото усъвършенстване при iPhone XS, защото по дифолт води след себе си и останалите промени.

 

Моделът А12 е първият чип от 7 нанометра, който доближава до пазара. Чип с понижени размери значи и по-ефективна работа. А12 предлага, несъмнено, ускоряване на продуктивността спрямо предшественика си. Двете високоефективни ядра на А12 са 15 % по-бързи, изразходвайки в това време 40% по-малко сила по отношение на А11.

 

Но А12 предлага и други заслужаващи внимание промени. Има 8-ядрен неврален мотор върху А12, който е 9 пъти по-бърз. Той поддържа machine learning  и може да обработва до 5 трилиона интервенции в секунда.

 

По-бързи модеми. Не единствено процесорът е усъвършенстван. Новите устройства от iPhone има нов модем, кадърен да поддържа Gigabit LTE, предлагащ най-бързата LTE връзка от всички създадени iPhone досега.

 

Камера. Процесорът А12 включва също по този начин и нов процесор за обработка на изображенията (ISP), с помощта на който новия iPhone е още по-добър в снимането на фотоси и видео. Също като iPhone X, iPhone XS има широкоъгълна леща от 12 мегапиксела и 12 МР shooter, а начело е екипиран със 7-мегапикселова камера TrueDepth за селфита.

 

Освен това, размерите на датчика са нарастнали от 1,2 до 1,4 микрона при iPhone XS, а самите пиксели са по-дълбоки. Резултатът е усъвършенствана дарба за събиране на светлината.

 

Apple твърди още, че сензорът на главната задна камера е по-голям, което би трябвало да помогне на iPhone XS да улавя повече светлина даже и в тъмна среда.

 

Други усъвършенствания на камерата на iPhone XS включват опцията за конфигуриране на дълбочината на дадена част на фотографията след нейната изработка. Способностите за видео също са усъвършенствани, тъй като по-големият сензор спомага за улавянето на по-ясни изображения, дори и при понижена светлина.

 

Face ID . Функцията за сканиране на разположение от Apple се завръща в iPhone XS, което е добре, тъй като няма датчик за отпечатъка за отключване на телефона или за подсигуряване на мобилните заплащания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР