Когато аз бях съветник, не участвах в нито една комисия,

...
Когато аз бях съветник, не участвах в нито една комисия,
Коментари Харесай

БСП подаде ръка на опозицията в Созопол

Когато аз бях консултант, не участвах в нито една комисия, само че тогава нещата в Общински съвет се случваха по различен метод, в този момент променихме този модел на работа, сподели кметът Тихомир Янакиев

Общинският съвет на Созопол дефинира състава на непрекъснатите комисии. Това се случи на днешната втора сесия на Общинския съвет. 

Въпреки че групата на Българска социалистическа партия има цялостно болшинство, алените съветници загърбиха разликите и подадоха ръка на опозицията. Именно те предложиха имената, които да вземат участие в комисиите. Във всяка една те предложиха да има представител и на останалите политически сили, с цел да има баланс.

Според кмета Тихомир Янакиев без значение дали си ръководещ или съпротива, общинският консултант би трябвало интензивно да работи.  

„ Когато аз бях консултант, не участвах в нито една комисия, само че тогава нещата в Общински съвет се случваха по различен метод, в този момент променихме този модел на работа “, сподели кметът пред Флагман.бг. 
Какви промени се чакат в Община Созопол, дал прошка ли е на съперниците си за ударите по време на акцията – отговорите очаквайте на следващия ден в изявление за Флагман.бг!

Освен състава на комисиите, на днешната сесия локалният парламент гласоподава и Правилника за организацията и активността на локалния парламент.

Най-важната смяна в него е, че се дава опция да бъде избиран заместник-председател. Досега подобен е нямало. 

„ В случай на неявяване на ръководителя, той ще може да бъде заместен от ръководителя на комисията по правда. Другото значимо е, че сесиите ще стартират със слуашане на химна на Европейски Съюз и Република България. Останалата част от измененията е чисто публицистична. Например поредността на главите във прогресивен ред, с цел да следва логиката “, изясни пред Флагман.бг ръководителят на Общинския съвет Станимир Андонов. 

Той изясни, че към този момент не планува гласоподаване на зам.-председател. 

„ Предложих и се обосновах, че просто би трябвало да има някой, който да замества ръководителя, когато отсъства. Затова добавихме, че в случай че не бъде определен подобен, ще го замества ръководителят на комисията по правда “, добави още Андонов. 

По време на дебатите той акцентира, че желае да има бистрота в работата на Общинския съвет. Именно поради това сесиите ще не престават да се излъчват онлайн, а присъстващите жители ще могат да вземат присъединяване, в случай че докладната ги касае, както и по време на питанията към кмета след постоянните точки. 

Той разяснява и състава на комисиите и това, че точно от групата на Българска социалистическа партия бяха препоръчани имена от опозицията да вземат участие в тях. 

„ Преди това бях поканил ръководителите на другите две политически показани групи да обсъдим техните оферти за членове на комисията и се съобразихме с тяхното мнение. За да не се утежнява сесията, предлагахме членове от техните редици. Тук сме, с цел да работим за богатството на община Созопол, без значение кой от коя политическа партия сме, преди всичко са жителите, които са ни избрали “, сподели още той. 

Ето и състава на непрекъснатите комисии:

Комисия по правда, публичен ред, сигурност, цивилен права, молби и тъжби:

Димитринка Господинова – председател 
Стамат Стаматов 
Андрей Николов
Станислав Стаматов 
Петя Маврова

Комисия по финанси и бюджет, интернационалните планове и стратегии:

Андрей Николов - председател 
Димитринка Господинова
Георги Пинелов
Димитър Джунджуров
Стилияна Николова

Комисия по туризъм, стопанска политика и общинска благосъстоятелност:

Стамат Стаматов - предстател
Ружди Мустафа 
Желязко Иванов 
Светлана Лулева 
Стилияна Николова

Комисия по устройство на територията, жилищна политика, строителство, екология, инфраструктура и телекомуникации:

Станислав Стаматов – председател 
Стамат Стаматов 
Стефан Христов 
Цветан Иванов
Илиян Стефанов 

Комисия по обществена политика, обучение, просвета, опазване на здравето, спорт и вероизповедания:

Петя Маврова - ръководител
Стефан Христов
Ружди Мустафа 
Станислав Губеров
Диана Ефтимова

Комисия по определяне на спор на ползи:

Стилияна Николова - ръководител
Стефан Христов 
Ружди Мустафа
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР